Hvordan åpne Sykemelding

Innholdsfortegnelse:

Hvordan åpne Sykemelding
Hvordan åpne Sykemelding

Video: Hvordan åpne Sykemelding

Video: Hvordan åpne Sykemelding
Video: Sykmeldt: Hva innebærer aktivitetsplikten? 2024, Kan
Anonim

Hvis du blir syk, føler deg dårlig, i henhold til de nye reglene, kan ikke bare distriktslegen åpne sykefravær for deg. Fra 1. juli 2011 utsteder medisinske institusjoner sykefravær av et nytt utvalg. Sammenlignet med det gamle systemet er det fordeler og ulemper.

Hvordan åpne sykemelding
Hvordan åpne sykemelding

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis det er passende indikasjoner for å åpne sykefravær, ring en lokal lege hjemme eller en ambulanse (ikke forveksles med en ambulanse, som ikke utsteder sykefravær).

Steg 2

Hvis du ikke er hjemme (for eksempel på besøk), kan du ringe en lege fra en lokal klinikk til huset ditt, og han kan også åpne sykefravær for deg. Det er sant at du fortsatt må lukke den på klinikken din på bostedet, med mindre du bestemmer deg for å knytte deg til den legen ble kalt fra. Det er en tilsvarende prosedyre for dette.

Trinn 3

Generelt har du nå rett til å gå til lege på en hvilken som helst klinikk (under påskudd av at du besøker eller midlertidig bor i et annet område, by osv.), Og der kan du få sykemelding, og ikke bare en distriktslege, men også en annen spesialist, for eksempel en kardiolog.

Trinn 4

Ved sykemeldingen vil legen oppgi datoen for neste undersøkelse. Hvis du kom til legen på det angitte tidspunktet, kan den samme legen som åpnet den eller legen på klinikken din forlenge sykefraværet.

Trinn 5

Så det er nå lett å åpne sykefravær, det er vanskeligere å lukke det og få penger fra arbeidsgiveren til det. Det er mange formaliteter her: Sykefraværet må fylles ut av legen riktig, i celler, uten rettelser. Tidligere var to fikser tillatt, nå - ingen. Den andre delen av arket fylles ut av arbeidsgiveren din, som selv om han kan rette opp noe, men også må passe inn i det nødvendige antall celler, og skrive korreksjonene på baksiden og bekrefte dem med regnskapsførers forsegling og manager.

Trinn 6

Sykefraværspenger beregnes nå etter en kompleks ordning. Tre dager i sin helhet, avhengig av arbeidserfaring og gjennomsnittlig inntekt de siste to årene. Hvis du har mindre enn 5 års erfaring, vil du bare motta 60% av gjennomsnittsinntekten, hvis du har mer enn 5 års erfaring - 80%, og hvis mer enn 8 - 100%.

Anbefalt: