Hvordan Søke Om Deltidsjobb

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Søke Om Deltidsjobb
Hvordan Søke Om Deltidsjobb

Video: Hvordan Søke Om Deltidsjobb

Video: Hvordan Søke Om Deltidsjobb
Video: Hvordan søke jobb i Norge? - Norge 2024, Kan
Anonim

Behovet for å få jobb på flere jobber oppstår av forskjellige årsaker. Noen betaler pantelånet, noen har et tillegg i familien. I dette tilfellet er det fornuftig å offisielt få en deltidsjobb. Hovedarbeidsgiveren har ingen rett til å forhindre dette. Hvilke andre rettigheter eksisterer når du jobber deltid?

Ingen kan forby deg å jobbe med kombinasjonen
Ingen kan forby deg å jobbe med kombinasjonen

Bruksanvisning

Trinn 1

Noen kategorier tjenestemenn og ledere av store selskaper vil ikke kunne få deltidsjobb. Dette er også umulig hvis arbeidstakeren ikke har fylt 18 år, og hovedarbeidet og deltidsarbeidet er forbundet med vanskelige eller skadelige arbeidsforhold.

Steg 2

Når du søker om en ny jobb, kan det hende du må oppgi et sertifikat for yrket ditt ved den første jobben, som regnes som den viktigste. Den utstedes i personalavdelingen.

Trinn 3

Registrering av en arbeidsavtale på stedet for deltidsarbeid er nødvendig. Det er han som vil være garantist for dine rettigheter. Den spesifiserer arbeidsplanen, tiden du må jobbe med, samt metodene og vilkårene for godtgjørelse. I alle spørsmål som gjelder lovlig regulering av spørsmålet om deltidsarbeid, ledes av artikkel 60.1 i arbeidsloven.

Trinn 4

Den andre offisielle jobben innebærer utførelsen av sine oppgaver innen 4 timer, ikke mer. Selvfølgelig, hvis du vil, kan du bli, men du gjør det av fri vilje. Arbeidsgiveren kan ikke tvinge.

Trinn 5

Ikke forveksle en kombinasjon av jobber med en kombinasjon av plikter. Den andre er utførelsen av arbeid i to eller flere stillinger i en jobb. Kombinasjonen blir kanskje ikke belastet i tillegg, så husk å sjekke dette problemet.

Trinn 6

En oppføring om et ekstra arbeidssted kan legges inn i arbeidsboken, hvis den ansatte ønsker det. Hovedarbeidsgiveren gjør dette. Ta de nødvendige støttedokumentene og legg dem fram ved første jobb.

Trinn 7

Som allerede nevnt har arbeidsgiveren ingen rett til å forby deg å tjene ekstra penger på fritiden. Selv om arbeidsavtalen inneholder et forbud mot deltidsjobber, kan du enkelt anke det i retten.

Trinn 8

Når det gjelder ferien, er det gitt deltidsarbeid samtidig som for den viktigste. Hvis du har en lengre ferie på hovedjobben din, kan du ta flere dager uten lønn. Alle ytelser, sykefravær ved den andre jobben betales i sin helhet.

Anbefalt: