Hvordan Si Opp En Regnskapsfører

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Si Opp En Regnskapsfører
Hvordan Si Opp En Regnskapsfører

Video: Hvordan Si Opp En Regnskapsfører

Video: Hvordan Si Opp En Regnskapsfører
Video: Er det farlig å føre regnskap selv? Hva mener autorisert regnskapsfører? 2024, Kan
Anonim

Regnskapsføreren er en av hovedpersonene i ethvert selskap. Han er ansvarlig for å levere rapporter, organisere regnskap, og selene blir ofte oppbevart av regnskapsfører. Naturligvis vil hans oppsigelse påvirke arbeidet til hele virksomheten. Hvordan utføre denne operasjonen riktig uten negative konsekvenser for selskapet?

Hvordan si opp en regnskapsfører
Hvordan si opp en regnskapsfører

Bruksanvisning

Trinn 1

Før du avskjediger hovedregnskapsføreren, bør du lese Arbeidskodeksen for Den russiske føderasjon og loven "Om regnskap" (nr. 129-FZ av 21. november 1996). Det er disse normative handlingene som regulerer prosedyren for utnevnelsen og følgelig oppsigelsen av regnskapsføreren.

Steg 2

Vær oppmerksom på at i henhold til artikkel 70 i den russiske føderasjonens arbeidskode er regnskapsføreren kun underordnet lederen av foretaket, og derfor kan bare generaldirektøren avskjedige ham.

Trinn 3

Prøv å komme til enighet med din hovedregnskap slik at han fratrer av egen fri vilje med ordlyden "etter avtale mellom partene." I dette tilfellet, i samsvar med gjeldende arbeidslov, trenger du ikke å betale etterlønn, og regnskapsføreren din trenger ikke å jobbe på to uker.

Trinn 4

Hvis du blir den nye eieren av bedriften, kan du avskjedige den gamle regnskapsføreren i henhold til artikkel 75 i den russiske føderasjonens arbeidskode. Men husk, med en slik oppsigelse må du betale kompensasjon til den avgåtte regnskapsføreren. Kompensasjonen må være minst tre av hans gjennomsnittlige månedlige inntekt.

Trinn 5

Husk at hovedregnskapsføreren er en spesiell skikkelse i foretaket, og i tillegg til de generelle oppsigelsesgrunnlagene, er det andre spesielle årsaker til oppsigelse for hovedregnskapsførere. Så du kan si opp arbeidskontrakten med regnskapsføreren hvis hans aktiviteter førte til skade på selskapets eiendom (artikkel 81 i arbeidskoden til Den russiske føderasjonen), eller han brøt en kommersiell hemmelighet.

Trinn 6

Før du avskjediger en pratfull medarbeider, må du lese dekretet fra Den russiske føderasjonens regjering nr. 35 av 5. desember 1991. Denne resolusjonen inneholder en liste over informasjon som ikke regnes som en kommersiell hemmelighet. Så, for eksempel, kan informasjon som finnes i skatterapporter eller i et foretaks charter ikke betraktes som en forretningshemmelighet.

Trinn 7

Og til slutt, ikke glem at regnskapsføreren kjenner alle fallgruvene i selskapet ditt, gjør derfor ditt beste for å skille deg fra ham fredelig. Gi ham en anstendig etterlønn - det vil koste mye mer å røpe hemmelighetene dine.

Anbefalt: