Hvordan Skrive Et CV For Jobbsøk

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive Et CV For Jobbsøk
Hvordan Skrive Et CV For Jobbsøk

Video: Hvordan Skrive Et CV For Jobbsøk

Video: Hvordan Skrive Et CV For Jobbsøk
Video: Hvordan skrive jobbsøknad? 2024, Kan
Anonim

Hvis du er opptatt av å finne en jobb, må du definitivt skrive et CV - referansedata om deg selv, din utdannelse og arbeidserfaring. Din oppgave er å lage dette dokumentet på en slik måte at det interesserer arbeidsgiveren. Etter å ha lest CV-en, bør han skille den fra resten og invitere deg til intervju.

Hvordan skrive et CV for jobbsøk
Hvordan skrive et CV for jobbsøk

Bruksanvisning

Trinn 1

Å skrive et CV for jobbsøking må følge de generelle reglene. Organiser teksten i seksjoner. De bør gjenspeile generell informasjon om deg, din utdannelse, arbeidserfaring og tilleggsinformasjon som kan karakterisere deg på en positiv måte.

Steg 2

CV-teksten skal være så kort som mulig. Oppgi informasjon tydelig, riktig, følg en logisk sekvens. Du kan bare lage et detaljert CV hvis et rekrutteringsbyrå har kontaktet deg og du er interessert i arbeidsgiveren som en spesialist som er kjent innen sitt felt.

Trinn 3

Skriv din personlige informasjon og oppgi utdanningsinstitusjonene der du har fått spesialundervisning. Angi navn, mottaksår og spesialitet. Hvis du fortsatte utdannelsen din på arbeidsplassen, deltok på kurs og deltok på repetisjonskurs, kan du også nevne det.

Trinn 4

Den viktigste delen er din praktiske erfaring. For informasjon om bedriftene der du jobbet, skriv i omvendt kalenderrekkefølge, fra det siste arbeidsstedet. Datoen for opptak og oppsigelse, navnet på selskapet, stillingen og oppgavene du utførte, bør angis.

Trinn 5

Hvis du skriver et CV for en bestemt jobb, distribuer informasjon om jobbansvaret ditt på nytt. De som ikke er relatert til området der du leter etter arbeid, nevner kort. Oppgi detaljert de funksjonene du utfører som tilsvarer stillingskravene til denne stillingen.

Trinn 6

I tilleggsinformasjonsseksjonen bør du ikke prise deg selv ved å liste opp dine positive egenskaper. Det ville være bedre hvis du deler dine profesjonelle prestasjoner, for eksempel hvordan du økte salget, eller angir hvor mye fortjeneste fra implementeringen av innovasjonsforslagene dine.

Trinn 7

Oppgi også kunnskap og ferdigheter som kan være nyttige for deg på en ny arbeidsplass - ferdighetsnivået i fremmedspråk, spesielle programvareprodukter, kunnskap om det grunnleggende om kontorarbeid eller jus.

Trinn 8

Forbered ditt CV riktig, sjekk det for feil, korrekturles og korriger dem. Hvis du sender CV-en din via e-post, følg den med et brev og angi emnet: "CV for så og så for en slik og en slik stilling." Dette vil hjelpe HR-medarbeideren til raskt å finne dokumentet om nødvendig.

Anbefalt: