Hvordan Rangere En Leder

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Rangere En Leder
Hvordan Rangere En Leder
Anonim

Du må evaluere arbeidet til en leder for rapporteringsperioden, men vet ikke etter hvilke kvalitative og kvantitative kriterier for å avgjøre om han takler arbeidet sitt? Nedenfor er noen tips for å evaluere ytelsen til dine ansatte.

Hvordan rangere en leder
Hvordan rangere en leder

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem hvilken leder du skal evaluere. De fleste kontorarbeidere kalles nå ledere. Det kommer til det punktet at vi nå har sjefer for håndtering av last og våtrengjøringssjefer. Ulike ledere må vurderes etter forskjellige kriterier, fordi de har forskjellige oppgaver. For salgssjefer er det først og fremst nødvendig å vurdere salgsvolumet og for personalsjefer - antall og kvalitet på personer som er ansatt av selskapet.

Steg 2

Bestem effektiviteten til oppgavelederens løsning. Først og fremst bør resultatene av lederens arbeid vurderes etter hvordan lederen oppnår målene som er satt for ham. Hvor lang tid tar det ham å løse problemer, hvor stor er prosentandelen effektivitet? Hvis du vurderer en salgssjef, så vær oppmerksom på antall eksisterende og potensielle kunder. Tell antall kunder som bestilte, beregne gjennomsnittlig bestillingsbeløp og totalt antall bestillinger. Etter å ha bestemt inntekten som denne lederen har gitt selskapet ditt, korrelerer du dette beløpet med lønnen hans. Deretter trekker du konklusjoner om effektiviteten.

Trinn 3

Bestem lederens grunnleggende kunnskap. Inntekten som lederen bringer, er selvfølgelig en viktig indikator. Men hva skal jeg gjøre hvis det er vanskelig å vurdere inntekten som genereres av lederen din? Profesjonaliteten til en leder kan bestemmes av hans grunnleggende kunnskap om hans plikter. Dette er selvfølgelig ikke nok for et fullstendig bilde. Men i det minste kan du lett oppdage mangel på profesjonalitet hvis lederens kunnskap ikke samsvarer med hans stilling.

Trinn 4

Mål kreativitet. Nye beslutninger fra lederne dine, spesielt de som øker produktiviteten, øker fortjenesten eller på en annen positiv måte, påvirker virksomheten i selskapet, og dette er en indikator på effektiviteten til lederne dine. Hvis lederne dine bare følger instruksjonene, men ikke prøver å forbedre noe i firmaet, er de ikke helt forpliktet til arbeidet sitt. Dette er selvfølgelig ikke veldig kritisk hvis deres andre indikatorer er normale, men det er neppe verdt å markedsføre slike ledere i tjenesten hvis deres interesse for total suksess er mye lavere enn deres interesse for personlig formue.

Anbefalt: