Graviditet: Når Skal Du Fortelle Sjefen Din Det?

Graviditet: Når Skal Du Fortelle Sjefen Din Det?
Graviditet: Når Skal Du Fortelle Sjefen Din Det?

Video: Graviditet: Når Skal Du Fortelle Sjefen Din Det?

Video: Graviditet: Når Skal Du Fortelle Sjefen Din Det?
Video: Har du en vond hemmelighet? - Informasjonsvideo om overgrep mot barn 2024, April
Anonim

På grunn av forskjellige overtro og fordommer velger noen kvinner å ikke fortelle andre om graviditeten før det blir åpenbart. Imidlertid, når det gjelder arbeidsgiveren, er slik hemmelighold upassende, siden det ikke bare kan forårsake en negativ reaksjon, men til og med skade til og med den forventende moren selv.

Graviditet: når skal du fortelle sjefen din det?
Graviditet: når skal du fortelle sjefen din det?

Først og fremst bør man huske på garantiene som den russiske føderasjonens arbeidskode gir for gravide kvinner. Disse inkluderer særlig umuligheten av oppsigelse på ledelsens initiativ under graviditet og foreldrepermisjon, inkludert når du arbeider med en tidsbegrenset ansettelseskontrakt, muligheten for å overføre til en annen jobb som utelukker skadelige effekter på kroppen, mens du opprettholder gjennomsnittlig inntekt for hovedplassen, muligheten til å jobbe deltid eller deltid. I tillegg er det forbudt for den vordende moren å være involvert i overtidsarbeid, jobbe om natten, i helgene og på høytider, samt å sende på forretningsreiser. For å sikre deg et komfortabelt arbeidsmiljø, anbefales det å informere dine overordnede om din interessante situasjon så tidlig som mulig.

Graviditet innebærer regelmessige besøk hos en fødselslege og gynekolog og ulike medisinske undersøkelser, som oftest utføres i arbeidstiden. Det er også mulig at en kvinne kan gå sykemeldt, så arbeidsgiveren bør være klar over den ansattes tilstand for om nødvendig å midlertidig tildele sine plikter til en annen ansatt og løslate henne uten å berøre arbeidsprosessen.

En annen viktig faktor er materiell. Med en lojal ledelse kan du avtale lønnsøkning, og hvis du gjør dette på forhånd, kan du øke beløpet til fødselspermisjon og foreldrepermisjon, men selvfølgelig ikke høyere enn grensene som er lovfestet. I tillegg gir noen selskaper gravide kvinner ikke-lovbestemte fordeler, helseforsikring som gjør det mulig for dem å få betalt medisinsk behandling og en individuell tilnærming til graviditet og fødsel, samt tilleggsytelser.

Rett tid å informere sjefene om graviditet vil tillate uten å skynde deg å hente en annen ansatt i stedet for den vordende moren, trene ham og overføre saker med høy kvalitet og full verdi, med tanke på alle nyanser. Det er uønsket å konfrontere ledelsen med et faktum kort før du går i fødselspermisjon: i dette tilfellet er det svært sannsynlig en negativ holdning, noe som kan ha negativ innvirkning på arbeid, lønn og holdning til den gravide arbeidstakeren generelt.

Hvis en kvinne har jobbet i et selskap i lang tid, kan hun forutsi reaksjonen fra sine overordnede på underordnede graviditet ved å bruke eksemplet fra forgjengerne som gikk i fødselspermisjon tidligere. Men selv med kollegaers negative erfaring, bør du ikke holde staten hemmelig fra den nærmeste veileder, siden han kan motta denne informasjonen fra en annen kilde, for eksempel fra uvennlige ansatte, og er sannsynlig mer skuffet og til og med sint enn hvis han hørte om det førstehånds.

Det skal huskes at interessene til en gravid kvinne er strengt beskyttet av loven, så det er ingen vits i å være redd for å informere myndighetene om den kommende påfyllingen av familien. Ved å gjøre dette i tide, er det mange fordeler å oppnå.

Anbefalt: