Hvordan Registrere En Yrkessykdom

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Registrere En Yrkessykdom
Hvordan Registrere En Yrkessykdom

Video: Hvordan Registrere En Yrkessykdom

Video: Hvordan Registrere En Yrkessykdom
Video: Selvangivelse næringsoppgave levering altinn del 01 2024, April
Anonim

Utarbeidelse og godkjenning av en liste over yrkessykdommer er den russiske myndighetens ansvar. I praksis er ikke alle listene ordentlig systematisert, og det er noen ganger vanskelig å bevise og formalisere en yrkessykdom. Du må være tålmodig og sterk.

Hvordan registrere en yrkessykdom
Hvordan registrere en yrkessykdom

Bruksanvisning

Trinn 1

Forbered de nødvendige dokumentene riktig. Du bør ha et sertifikat med legemerket på at sykdommen er profesjonell. Du vil også trenge et utslippssammendrag hvis du ble behandlet på et sykehus.

Steg 2

Send dokumentene til poliklinikken på bostedet og informer om din intensjon om å registrere en yrkessykdom. Ved legenes avtale er det nødvendig å beskrive i detalj alle symptomene og deres tilknytning til profesjonell aktivitet. Forsikre deg om at det som er sagt er registrert i journalen. Etter det vil du bli henvist til en apotek eller spesialiserte leger.

Trinn 3

Gå til en undersøkelse. Legestyret må stille en fullstendig diagnose av helsetilstanden din. I løpet av undersøkelsen, beskriv symptomene og deres forhold til arbeidsaktivitet i detalj til legene. Hvis kommisjonen fastslår at sykdommen virkelig er profesjonell, er den forpliktet til å notere dette i journalen. Du vil da få to signerte uttalelser. La den ene være med deg selv, og gi den andre til arbeidsgiveren.

Anbefalt: