Hvordan Organisere Arbeidet Med Foreldrene

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Organisere Arbeidet Med Foreldrene
Hvordan Organisere Arbeidet Med Foreldrene

Video: Hvordan Organisere Arbeidet Med Foreldrene

Video: Hvordan Organisere Arbeidet Med Foreldrene
Video: Такие секреты уже все забыли, но их стоит знать! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, April
Anonim

Enhver lærer eller lærer vet hvor viktig det er å etablere god rapport med foreldrene til elevene. Suksess i utdanning, så vel som i utdanning, og en velvillig, rolig atmosfære i barnelaget er avhengig av dette. Prøv derfor å organisere dette arbeidet riktig.

Hvordan organisere arbeidet med foreldrene
Hvordan organisere arbeidet med foreldrene

Bruksanvisning

Trinn 1

Når en lærer blir hjemmelæreren i et nytt klasserom, bør han eller hun bli kjent med foreldrene til studentene. For dette utarbeider læreren som regel et sosialt pass for hver familie. I den angir han informasjon om hvorvidt familien er komplett, foreldrenes alder og utdannelse, deres sosiale status, arbeidssted, stilling og kontaktdetaljer. Hvis familien har mange barn eller har noen fordeler (service på hot spots, funksjonshemming osv.), Må du merke denne informasjonen i det sosiale passet.

Steg 2

På det første innledende foreldremøtet må læreren fortelle om seg selv, om kravene til læringsprosessen. Dette vil tillate deg å unngå misforståelser i fremtiden, for eksempel når du forbereder lekser.

Trinn 3

Foreldre som kjenner de grunnleggende reglene og kravene til læreren, vil ha det lettere å overvåke barna sine, for eksempel kontrollere fremdriften i arbeidet med feil etter hver test.

Trinn 4

Det er veldig bra å planlegge besøk til elevene til å bygge åpne og tillitsfulle relasjoner. Dette er nødvendig for å forstå forholdene barnet lever under, hva slags psykologisk atmosfære som har utviklet seg i familien, hvordan barn og foreldre kommuniserer. Det er ingen hemmelighet at hvis et barn er konstant under stress, bør du ikke forvente akademisk suksess eller et vennlig forhold til jevnaldrende.

Trinn 5

På det første møtet må du velge medlemmene i foreldrekomiteen. Det er på dem læreren senere vil kunne stole på i tilfelle organisering av en undervisningstime eller et annet skolevennlig arrangement.

Trinn 6

Introdusere foreldrene til planen og temaene for foreldremøtene som er planlagt for året. Spør hvilke spesialister (psykolog, leger, ungdomsansvarlig osv.) De ønsker å se på disse møtene. Ikke glem under slike møter å takke dem for materialet eller annen hjelp til skolen og klassen.

Trinn 7

Sørg for å sette opp en tidsplan for en-til-en-møter med foreldrene, slik at de kan komme privat og konsultere deg om foreldre.

Anbefalt: