Hva Er Inkludert I Juridisk Erfaring

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Inkludert I Juridisk Erfaring
Hva Er Inkludert I Juridisk Erfaring

Video: Hva Er Inkludert I Juridisk Erfaring

Video: Hva Er Inkludert I Juridisk Erfaring
Video: Hvorfor skal Putin opphold? 2024, Kan
Anonim

Noen regjeringsposisjoner, for eksempel en dommer, kan bare inneha en kandidat hvis han ikke bare har høyere juridisk utdannelse, men også relevant arbeidserfaring. Tilstedeværelsen av juridisk erfaring og varigheten kan også være en forutsetning for å beregne kvoter for de som jobber i andre statlige organer - Innenriksdepartementet, Justisdepartementet osv.

Hva er inkludert i juridisk erfaring
Hva er inkludert i juridisk erfaring

Den lovgivningsmessige rammen

I tillegg til høyere spesialisert utdanning og alder - minst 25 år, kreves en juridisk erfaring på minst 5 år for en kandidat som ønsker å bli dommer. Dette kravet er fastsatt i artikkel 119 i den russiske føderasjonens grunnlov. Denne tjenestetiden beregnes i samsvar med instruksjonen om prosedyren for å bestemme tjenestetiden i advokatyrket for kandidater til stillinger som dommere ved føderale domstoler. Dette dokumentet ble godkjent av Justisdepartementet i Russland, Høyesterett i Russland og Den høyeste voldgiftsrett i Russland 27. desember 1996.

I følge instruksjonen inkluderer juridisk erfaring hele arbeidsperioden i lovgivende, utøvende eller rettslige organer av statsmakt, kommunale myndigheter, samt fagforening og andre offentlige organisasjoner. Denne tjenestetiden vil omfatte perioder med arbeid i ethvert foretak, hvis vilkåret for stillingen i dette tilfellet var høyere eller videregående juridisk utdanning. Det vil si at hvis du jobbet som juridisk rådgiver i et kommersielt selskap, vil denne erfaringen bli regnet som lovlig. Denne bestemmelsen i instruksjonen gjelder også personer som ikke hadde høyere eller videregående juridisk utdanning i arbeidsperioden og mottok den først senere.

Juridisk erfaring kan også omfatte arbeid i andre stillinger, men bare i tilfelle da det var direkte knyttet til beskyttelsen av rettigheter og legitime interesser til enkeltpersoner og juridiske enheter, og også gjaldt styrking av lov og orden og krevde spesiell juridisk kunnskap og praktiske ferdigheter.

Kvinner bør være oppmerksomme på at deres juridiske erfaring også inkluderer perioder da de hadde delvis lønn og ekstra foreldrepermisjon. Men i dette tilfellet bør permisjon gis i utførelsen av ovennevnte arbeidsoppgaver.

Grunnlag for å bestemme juridisk erfaring

Grunnlaget som den juridiske erfaringen beregnes på er oppføringene i arbeidsboken. I noen tilfeller, for å avklare det, vil det være nødvendig å gi kopier av bestillinger for utnevnelsen til stillingen, samt stillingsbeskrivelser eller andre dokumenter som inneholder informasjon om oppgavene som utføres på arbeidsplassen. Dokumenter som bekrefter arbeid og juridisk erfaring både på Russlands føderasjon og i republikkene som er en del av det tidligere Sovjetunionen, godtas for behandling.

I omstridte situasjoner når den juridiske erfaringen bestemmes, kan den endelige avgjørelsen tas av et spesielt opprettet kvalifikasjonsnemnd. Avgjørelsen tatt av en slik kommisjon må inneholde begrunnelsen og motivasjonen for den vedtatte dommen.

Anbefalt: