Hvordan Fortolling Av Klær

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fortolling Av Klær
Hvordan Fortolling Av Klær

Video: Hvordan Fortolling Av Klær

Video: Hvordan Fortolling Av Klær
Video: STOOR SHEIN TRY ON HAUL // bikinier + sommerklær 2024, April
Anonim

De sendte deg en pakke fra utlandet med fasjonable bluser, skjørt og bukser. Og ved tollvesenet krever de å "rydde" disse klærne. Faktisk er “fortolling” (det vil si erklæring av lasten), selv om det ikke er veldig enkelt, helt innenfor makt for alle.

Hvordan fortolling av klær
Hvordan fortolling av klær

Bruksanvisning

Trinn 1

Først av alt, forstå hva det rare konseptet med "fortolling" betyr. Oversatt til språket til tollmyndighetene betyr dette at du må utføre fortolling av varer, det vil si deklarere dem.

Steg 2

Bestem deg for hvilket innlegg du vil "fortolling" klærne dine. Det må være et innlegg som er autorisert til å godta tollerklæringer. Du kan sende inn en erklæring når som helst for deg.

Trinn 3

Vær oppmerksom på at vi snakker om å erklære klær. Mange andre laster har spesielle klareringspunkter. For eksempel for smykker, biler, sigaretter og så videre.

Trinn 4

Deretter håndterer du registreringen av en lastetollerklæring (CCD). Dette er hoveddokumentet når du transporterer varer over grensen, så ta det veldig seriøst. Du finner tollerklæringsreglene på ethvert tollkontor.

Trinn 5

Kontroller riktigheten av å fylle ut CCD flere ganger. Settet ditt skal bestå av fire ark. Den første er den viktigste, hvis format er TD 1. Og tre ark som inneholder tilleggsinformasjon. Vær oppmerksom på at blotting og rettelser i erklæringen ikke er tillatt.

Trinn 6

Forbered dokumentene du vil sende sammen med erklæringen. Disse dokumentene avhenger ikke bare av hva slags varer du vil transportere, men også av formålet med å transportere disse varene over grensen, av transportvilkårene og så videre. Slike dokumenter kan være: utenrikshandelsavtale, fakturaer, pakkeliste, betalingsdokumenter, fraktdokumenter.

Trinn 7

Merk: Du kan også bli bedt om å sende inn dokumenter som inneholder tillatelse fra offentlige etater. For eksempel sertifikater: opprinnelsesbevis for varer, sikkerhetssertifikat, hygienesertifikat og så videre.

Trinn 8

Gi alle dokumenter (unntatt sertifikater) i originalversjon. Og sertifiser kopiene av sertifikatene med forseglingen fra myndigheten som utstedte dem til deg.

Trinn 9

Beregn og betal tollgebyr: toll, toll for tollklarering, toll for lagring av varer, informasjon og konsulentgebyr, og så videre.

Trinn 10

Og til slutt, for å unngå misforståelser og komplikasjoner forbundet med "fortolling", kontakt spesialistene. De vil hjelpe deg med å takle alle nyansene i denne saken.

Lykke til i virksomheten og i ditt personlige liv!

Anbefalt: