Hvem Betaler Gjeld Hvis Skyldneren Dør

Innholdsfortegnelse:

Hvem Betaler Gjeld Hvis Skyldneren Dør
Hvem Betaler Gjeld Hvis Skyldneren Dør

Video: Hvem Betaler Gjeld Hvis Skyldneren Dør

Video: Hvem Betaler Gjeld Hvis Skyldneren Dør
Video: Den 15. november, tæl pengene i huset og sig dette tal. Hvad kan man forvente af Granary 2024, April
Anonim

Betalingen av den avdøde skyldnerens gjeld utføres av hans arvinger i tilfelle at sistnevnte godtok arven. Hvis arvingene er fraværende eller har forlatt arven, betales gjelden på bekostning av den arvede eiendommen, og resten av eiendommen overføres til staten.

Hvem betaler gjeld hvis skyldneren dør
Hvem betaler gjeld hvis skyldneren dør

De fleste forpliktelsene til den avdøde skyldneren er en del av arven, det vil si kan overføres til arvingene. Det er sistnevnte som blir forpliktet personer som betaler tilbake testatorens gjeld, med forbehold om at arven godtas. Det bør tas i betraktning at gjeld og forpliktelser som er knyttet til den avdøde skyldnerens personlighet ikke overføres til arvingene. Så for eksempel kan kredittforpliktelser overfor banken inngå i boet, men inkludering av underholdsbidrag eller betalinger knyttet til påføring av helseskade til en person til den avdøde er ekskludert. Arvingene er kun ansvarlige for forpliktelser innenfor grensene for verdien av arvet arv (andel av arven).

Hvordan fremsettes krav etter skyldnerens død?

Kreditorer bør være klar over at det eksisterer visse særegenheter ved å inngi krav etter skyldnerens død. Så med krav eller krav til arvingene kan rettes først etter at de godtar arven. Dessuten, hvis en slik aksept fant sted, kan kravet gjøres mot enhver arving i sin helhet, siden de har solidarisk ansvar, bare begrenset av størrelsen på den aksepterte andelen av arven. Kreditor kan inngi krav selv før noen av arvingene godtar arven. En slik anke er spesielt relevant på grunn av at skyldnerens død ikke forstyrrer foreldelsesfristen, som ganske enkelt kan utløpe. Det er grunnen til at kreditorer kan gjøre krav på utføreren av testamentet (notarius) eller arv. I dette tilfellet kan slike krav oppfylles nøyaktig på bekostning av den spesifiserte eiendommen.

Hva skal jeg gjøre hvis det ikke er noen arvinger?

Hvis arvingene er fraværende eller har nektet å arve, kan krav om den avdøde skyldnerens forpliktelser bringes mot testamentutføreren, samt direkte mot staten som mottar eiendommen i fravær av arvinger. I dette tilfellet kan retten også tilfredsstille disse kravene, hvis beløp ikke overstiger arvenes verdi. Hvis arvingene erklærer at de nekter forpliktelsene til den avdøde testatoren, er det nødvendig å huske at det er umulig å delvis gi avkall på arven. Det må aksepteres i sin helhet, inkludert eksisterende forpliktelser. Det eneste alternativet er en fullstendig avvisning av arven, der arvingene heller ikke kan gjøre krav på eiendommen.

Anbefalt: