Hvordan Beregne Nattlige åpningstider

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Nattlige åpningstider
Hvordan Beregne Nattlige åpningstider

Video: Hvordan Beregne Nattlige åpningstider

Video: Hvordan Beregne Nattlige åpningstider
Video: Calculating Time in MS-Excel || Hindi 2024, April
Anonim

Betaling til arbeidstakere for nattearbeid er regulert ved dekret fra den russiske føderasjonens regjering nr. 554. Natttimene telles fra kl. 22.00 til kl.

Hvordan beregne nattlige åpningstider
Hvordan beregne nattlige åpningstider

Bruksanvisning

Trinn 1

Selskapet kan øke lønnen til ansatte for nattarbeid. Dette er etablert av tariffavtalen og beskrevet i selskapets regelverk.

Steg 2

Hvis en ansatt får utbetalt lønn, og ikke en lønnssats, bør lønnen for en times arbeid i en gitt måned bestemmes. For å gjøre dette bør lønnen deles med antall arbeidstimer i en måned. Det resulterende tallet multipliseres med antall arbeidstimer per natt og med prosentandelen som er etablert for nattarbeid. Med mindre annet er bestemt av foretakets lovbestemmelser, da med 20% som kreves av lovbestemmelsene.

Trinn 3

Når du arbeider om natten i helligdager og i helgene, bør lønnen multipliseres med 2 eller en ekstra fridag skal gis. Tillegget for nattimer skal gjøres ved å multiplisere en times lønnssats beregnet fra lønnen med antall arbeidstimer per natt og med prosentandelen av tillegget for nattarbeid.

Trinn 4

Hvis en ansatt er involvert i overtidsarbeid om natten, som overstiger normen i arbeidsplanen hans, bør antall nattimer multipliseres med lønnssatsen for en times arbeid, multiplisert med prosentandelen av lønn for nattimer og multiplisert av to. Fordi overtid betales dobbelt.

Trinn 5

Å heve lønn for nattarbeid er feil. Under inspeksjonen kan arbeidsgiveren bli bøtelagt for manglende betaling for nattetid eller suspendere virksomheten i opptil 90 dager. Derfor bør nattetimer alltid betales basert på timelønnssatsen multiplisert med antall nattarbeidstimer og prosentandelen av nattarbeidslønnen.

Anbefalt: