Hvordan Skrive En Forklarende

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive En Forklarende
Hvordan Skrive En Forklarende

Video: Hvordan Skrive En Forklarende

Video: Hvordan Skrive En Forklarende
Video: Video 3: Forklarende tekst 2024, April
Anonim

Du må kanskje skrive en forklarende merknad i tilfelle det var et brudd på arbeidsdisiplin eller en nødsituasjon på jobben som du var vitne til. Hvis vi snakker om brudd på arbeidsdisiplin, er forklaringsnotatet din sjanse til å rettferdiggjøre deg selv og presentere de objektive grunnene som hindret deg i å oppfylle dine arbeidsoppgaver.

Hvordan skrive en forklarende
Hvordan skrive en forklarende

Bruksanvisning

Trinn 1

I henhold til arbeidsretten er arbeidsgiveren ikke forpliktet til å gjøre deg kjent med innholdet i notatet eller handlingen der overtredelsen du begikk er registrert. Du har også rett til å nekte å skrive en forklaring, hvor en passende handling vil bli utarbeidet. Men husk at en forklaring kan hjelpe deg og redusere graden av straffer, eller til og med fjerne skylden fra deg helt, så det er i din beste interesse å skrive den.

Steg 2

Hvis overtredelsen var alvorlig nok og sanksjonene som følger, kan påvirke din fremtidige karriere, er det best å konsultere en advokat. Han vil hjelpe deg med å minimere graden av straff og gi deg grunner som arbeidsgiveren kan synes overbevisende nok.

Trinn 3

Teksten til forklarende merknad er utarbeidet i samsvar med kravene i GOST R 6.30-2003. Innholdet er ikke regulert av noen dokumenter og kan tegnes i hvilken som helst form.

Trinn 4

I den innledende delen, gi en beskrivelse av hva som skjedde, med angivelse av dato, klokkeslett og omstendigheter for overtredelsen. Ikke glem å nevne etternavn, fornavn, patronymic, stilling og avdeling der du jobber.

Trinn 5

Forklar din oppførsel og angi årsakene som fikk deg til å begå denne lovbruddet. Hvis han er seriøs, må du inkludere følgende setning i teksten til notatet: "Under de gitte omstendighetene ble jeg tvunget til å handle i samsvar med situasjonen."

Trinn 6

Tydelig og konsekvent. Velg de riktige ordene: "sent" og "sent" har samme essens, men oppfattes annerledes.

Trinn 7

Hvis det var andre deltakere i hendelsen i tillegg til deg, så nevn det. Men ikke legg all skylden på dem, ikke fritt deg selv fra ansvar, vær objektiv og tilbakeholden i presentasjonen.

Trinn 8

Til slutt skriver du etternavn, initialer, tegn og dato.

Anbefalt: