Hvordan Omskrive En Andel

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Omskrive En Andel
Hvordan Omskrive En Andel

Video: Hvordan Omskrive En Andel

Video: Hvordan Omskrive En Andel
Video: Hvordan gjenkjenne og håndtere selvkritikk og bli mer selvmedfølende? 2024, Kan
Anonim

En andel av en leilighet er en del av fast eiendom som eies av en person. For å omskrive andelen til en annen person, det vil si for å gjøre den til eier, er det nødvendig å lage en avtale om donasjon av andelen av leiligheten og registrere den hos avdelingen for Federal Service for State Registration, Cadastre og Kartografi på bostedet.

Hvordan omskrive en andel
Hvordan omskrive en andel

Bruksanvisning

Trinn 1

Samle dokumenter som bekrefter eierskapet av andelen av leiligheten. Uten dem blir donasjonskontrakten ikke ansett som gyldig. Først og fremst trenger du et sertifikat for registrering av eierskap til andelen av fast eiendom, som er gjenstand for donasjon. Det er også nødvendig å legge ved et pakke med dokumentene et utdrag fra husboken for leiligheten der andelen er plassert, originalen og en bekreftet kopi av matrikkelpasset og en notarisert erklæring fra giverens ektefelle om at hun (han) har ingen innvendinger mot overføring av andelen av leiligheten til eiendom til en annen person.

Steg 2

Fyll ut en avtale om donasjon av en andel av en leilighet, hvorav et utvalg kan lastes ned på spesialiserte nettsteder på Internett eller fås fra avdelingen for Federal Service for State Registration, Cadastre and Cartography på bostedet. For å fullføre kontrakten, trenger du passopplysningene om giveren og den utførte. Du må også dokumentere hvor mye den donerte andelen av eiendommen verdsettes og hvem som betaler for transaksjonskostnadene.

Trinn 3

Utarbeide en donasjonsavtale med en notarius, og deretter, som krevet av art. 574 i den sivile koden for Den russiske føderasjonen, registrer donasjonen ved den føderale registreringstjenesten eller dens avdeling der du bor. Hvis ønskelig, kan du i nærvær av en notarius ordne en symbolsk overføring av gaven i form av nøkler til leiligheten eller rommet der den donerte andelen ligger.

Trinn 4

Rådfør deg med en notarius hvis du donerer en andel av fast eiendom til en mindreårig (i dette tilfellet er kontrollen av vergemyndighetene nødvendig) eller en andel av en leilighet som er dekket av et pantelån (bankgodkjenning kreves). Vær oppmerksom på at begge parter i transaksjonen må være juridisk kompetente for donasjonen. Hvis andelen av leiligheten er donert til et familiemedlem (nær familie), er det ikke eiendomsskatt.

Anbefalt: