Hvordan Sette Mål Og Oppnå Resultater

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Sette Mål Og Oppnå Resultater
Hvordan Sette Mål Og Oppnå Resultater

Video: Hvordan Sette Mål Og Oppnå Resultater

Video: Hvordan Sette Mål Og Oppnå Resultater
Video: Sett mål- oppnå resultater 2024, Kan
Anonim

I 2003 gjennomførte amerikanske forskere et eksperiment der to grupper mennesker deltok. Begge har satt mål for seg selv. Den første gruppen planla og skrev ned oppgavene sine, den andre bare lovet å utføre det som var planlagt. Et år senere, fra gruppen som skrev ned målene, mottok 46% av deltakerne resultatet. Av den andre gruppen oppnådde bare 4% ønsket resultat. Eksperimentet viste at det ikke er nok bare å bestemme seg for å gjøre noe, du må planlegge og skrive alt riktig.

Hvordan sette mål og oppnå det rette: 7 trinn
Hvordan sette mål og oppnå det rette: 7 trinn

Bruksanvisning

Trinn 1

Vær tydelig med målet ditt. Beskriv den så detaljert som mulig. Dermed vil du få en reell oppgave som du hele tiden vil se.

Steg 2

Sett en frist for oppgaven din. Hvis den er for stor, kan du dele den opp i flere mikrotasker og skrive en frist for hver.

Trinn 3

Skriv ned en liste over hva målet ditt krever. Etterfyll det om nødvendig.

Trinn 4

Når du er ferdig med å lage listen, må du prioritere oppgaver. Marker også de du ikke kan fullføre før resten er ferdig.

Trinn 5

Skriv ned eventuelle hindringer som kan hindre deg i å fullføre en bestemt oppgave. Tilegne deg nødvendig kunnskap og ferdigheter, løse problemer, hvis noen.

Trinn 6

Husk at handling er nøkkelen. Gå derfor i gang med en gang du skriver planen.

Trinn 7

Gjør det til en vane å planlegge saken hver dag. Utfør minst én handling hver dag som bringer deg nærmere målet ditt hver dag. Over tid vil du legge merke til at de vanskeligste oppgavene løses umiddelbart.

Anbefalt: