Hvordan Få Et Copyright-sertifikat

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få Et Copyright-sertifikat
Hvordan Få Et Copyright-sertifikat
Anonim

For alle oppfinnelser og bruksmodeller kan du utstede et oppfinnersertifikat, som vil gi deg en garanti for å motta gjentatte monetære godtgjørelser fra staten. Registreringsprosessen er ganske lang, så forbered deg på det på forhånd.

Hvordan få et copyright-sertifikat
Hvordan få et copyright-sertifikat

Bruksanvisning

Trinn 1

Finn ut adressen til den regionale grenen til All-Russian Society of Inventors and Innovators, da individuelle søknader til Komiteen for oppfinnelser og oppdagelser skal sendes gjennom den.

Steg 2

Forbered en applikasjon som skal inneholde følgende informasjon:

- grunnleggende informasjon om forfatteren av oppfinnelsen (eller organisasjonen);

- tittelen på oppfinnelsen;

- bekreftelse av oppfinnelsen av denne personen.

Trinn 3

Skriv en detaljert beskrivelse av oppfinnelsen din. Ta saken på alvor da dette er den grunnleggende informasjonen som er vedlagt søknaden. Beskrivelsen skal inneholde: tittel på oppfinnelsen, innledende del, tegninger med forklaringer, formel, konklusjon (bekreftelse av relevansen av oppdagelsen).

Trinn 4

Send inn den forberedte søknaden din om utstedelse av oppfinnerbevis til komiteen for oppfinnelser og oppdagelser. Søknaden kan sendes enkeltvis eller på vegne av lederen for organisasjonen som oppfinneren jobber for.

Trinn 5

Vent i ti dager, hvoretter komiteen vil gi deg et sertifikat for at søknaden er godtatt for behandling. Vær oppmerksom på at dette sertifikatet spiller en ledende rolle i å bestemme forresten til en oppfinnelse, spesielt hvis noen sender inn en lignende søknad under registreringen av sertifikatet ditt.

Trinn 6

Vent tre måneder på at søknaden blir vurdert for nyhet og nytte. Du vil motta et brev som informerer deg om at avgjørelsen er tatt.

Trinn 7

Kontakt komiteen for et positivt eller negativt resultat. I beslutningen om å nekte å motta et forfatterbevis, blir resonnementet hans stavet.

Trinn 8

Få et opphavsrettssertifikat, hvis nummer vil bli ført av komiteen i det spesielle statsregisteret for Den russiske føderasjonen, kun ment for oppfinnelser.

Anbefalt: