Hvorfor Arbeidsdisiplin Er Nødvendig

Hvorfor Arbeidsdisiplin Er Nødvendig
Hvorfor Arbeidsdisiplin Er Nødvendig

Video: Hvorfor Arbeidsdisiplin Er Nødvendig

Video: Hvorfor Arbeidsdisiplin Er Nødvendig
Video: Самодисциплина - это свобода... От самого себя. | Почему это важно. 2024, Kan
Anonim

Disiplin i vid forstand - etter etablerte regler, forskrifter. I produksjon bestemmes disse forskriftene og regimebegrensningene av et offisielt godkjent dokument - "Interne forskrifter". Arbeidstakeren blir kjent med dem når han søker om jobb, og ved å signere en arbeidsavtale forplikter han seg formelt til å oppfylle dem.

Hvorfor arbeidsdisiplin er nødvendig
Hvorfor arbeidsdisiplin er nødvendig

I en virksomhet der det er etablert "jern" -disiplin, overholder alle ansatte strengt og nøyaktig ordren, arbeidsplanen og reglene som er etablert i lover, vedtekter og lokale handlinger, forskrifter, instruksjoner og ordrer for organisasjonen, samt å følge nøye med bestillinger fra ledere. Det er tydelig at slik disiplin nå ikke blir funnet engang i hæren. Men hvor mye trengs det og hva er det til?

Disiplinen er designet for å sikre enhet og kontinuitet i arbeid og teknologiske prosesser, noe som gjenspeiles i kvaliteten på de tilbudte produktene og tjenestene. Det er disiplin som gjør produksjonsatferden til ansatte forutsigbar, mottakelig for planlegging og prognoser. Dette gjør det mulig å sikre samhandling mellom de bare på nivå med vanlige utøvere, men også mellom divisjonene i bedriften som helhet. Effektiviteten av arbeidskraft avhenger av den, og derfor dens kvantitative og kvalitative indikatorer.

Det er objektive og subjektive aspekter av disiplinen. Objektive finner uttrykk i systemet med etablerte normer og regler som opererer i bedriften. Subjektive representerer hver ansattes ønske om å oppfylle dem. Oppgaven til ledelsen er å skape forhold i selskapet der kravene til disiplin blir satt over interessene til de enkelte medlemmene av arbeidsstyrken. I dette tilfellet er det ikke behov for implementering av kontroll- og begrensningsfunksjoner fra ledelsens side - kollektivet i seg selv er mobilisert for å bekjempe dårlig forvaltning, byråkrati, truancy og andre fenomener som forstyrrer normalt arbeid.

Ansatte bør ikke forventes å overholde disiplinormer når ledelsen i bedriften hele tiden bryter den, og urimelig involverer dem i ikke-planlagt og akutt arbeid, arbeid etter timer og helger. I dette tilfellet vil ansatte helt riktig tro at arbeidsdisiplin på en vanlig arbeidsdag kan bli brutt, siden de jobber etter timer. Hvis du er leder, så begynn å oppfylle kravene til disiplin med deg selv. Bare i dette tilfellet vil du kunne kreve dette fra underordnede og unngå sabotasje.

Anbefalt: