Hvilke Arbeidere Skal Ikke Være Involvert I Overtid?

Hvilke Arbeidere Skal Ikke Være Involvert I Overtid?
Hvilke Arbeidere Skal Ikke Være Involvert I Overtid?

Video: Hvilke Arbeidere Skal Ikke Være Involvert I Overtid?

Video: Hvilke Arbeidere Skal Ikke Være Involvert I Overtid?
Video: У Клиента ВШИ! Моя Смешная История!:)) Откуда берутся вши! Вши как избавиться! 2024, April
Anonim

Arbeidslovgivningen, som beskytter interessene til slike grupper av arbeidere som gravide, barn og arbeidstakere med familieansvar, fastsetter for dem sparsom arbeidstid, ekstra hvileperioder, og forbyr også å endre sitt arbeidsregime, til og med midlertidig.

Hvilke arbeidere skal ikke være involvert i overtid?
Hvilke arbeidere skal ikke være involvert i overtid?

Dermed forbyr loven en arbeidsgiver å sende gravide og mindreårige som jobber for ham på forretningsreiser. I tillegg skal slike arbeidstakere ikke jobbe overtid, i helger og på høytider eller om natten, selv om de ikke har noe imot å gjøre det. Unntakene er de tilfellene når slike arbeidere jobber i media, filmorganisasjoner, teater, sirkus osv.

Hvis arbeidsgiveren fremdeles trenger å tiltrekke ansatte til å jobbe under ikke-standardiserte forhold (overtid, i helgene osv.) Eller sende dem et sted, kan han gjøre dette, men i samsvar med følgende lovkrav: en kvinne med et barn under 3 år år gammel, må mor eller far til et funksjonshemmet barn, en enslig forelder (opp til fem år), gi sitt skriftlige samtykke til dette. Skriftlig samtykke må også innhentes fra arbeidere som tar vare på syke familiemedlemmer som trenger konstant pleie.

I tilfelle de ovennevnte arbeidstakerne fremlegger legeattester for at de ikke kan gå på jobb i helligdager, helger, overtid osv., Kan ikke arbeidsgiveren tvinge dem til det. Samtidig er det umulig å bringe til disiplinæransvar for å nekte en forretningsreise eller overtid.

Merknad til personellansatte: Den ansattes skriftlige samtykke må utstedes i form av et eget dokument, og i tillegg må den ansatte skriftlig bekrefte at han vet om sin rett til å nekte å jobbe under ikke-standardiserte forhold eller på en forretningsreise.

Disse garantiene gis til ansatte, uavhengig av om de jobber deltid eller på hovedstedet.

Anbefalt: