Hvordan Søke Om Lønnsreduksjon

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Søke Om Lønnsreduksjon
Hvordan Søke Om Lønnsreduksjon

Video: Hvordan Søke Om Lønnsreduksjon

Video: Hvordan Søke Om Lønnsreduksjon
Video: How to deal with a pay cut 2024, Kan
Anonim

Noen arbeidsgivere i løpet av forretningsaktiviteter kan oppleve noen økonomiske vanskeligheter. Selvfølgelig avhenger mye av lederen i dette øyeblikket, fordi han må utvikle en plan for å komme seg ut av denne situasjonen. Noen ganger stopper hans beslutning med å redusere lønnen til sine ansatte. For at det i fremtiden ikke skal være noen problemer med arbeidstilsynet, må personell riktig utarbeide prosedyren for å redusere lønn.

Hvordan søke om lønnsreduksjon
Hvordan søke om lønnsreduksjon

Bruksanvisning

Trinn 1

For det første bør det avklares at lønnsmengden, i henhold til arbeidslovgivningen, ikke skal være mindre enn minstelønnen, som indekseres årlig, det vil si den endres.

Steg 2

Ved å redusere lønnen endrer du en av de obligatoriske vilkårene i kontrakten. Som regel kan ikke denne endringen utføres ensidig. Informer derfor den ansatte to måneder før innføringen av den nye lønnssatsen. Dette må gjøres skriftlig. I varselet angir du årsakene som førte til denne avgjørelsen (vær oppmerksom på at de må være berettiget). Den ansatte, etter å ha avtalt denne informasjonen, må signere.

Trinn 3

Hvis du reduserer lønnen til flere ansatte samtidig, er det tilrådelig å ikke utarbeide et varsel for hver, men å gjøre det i ett dokument, etter å ha lest det, vil alle sette en signatur og dato foran etternavnet.

Trinn 4

Deretter utarbeider du en ordre om å endre bemanningstabellen. I dette utøvende dokumentet, angi stillingene du trenger å gjøre endringer for, skriv også datoen for disse endringene og lønnen selv.

Trinn 5

Opprett en tilleggsavtale til arbeidsavtalen før de nye vilkårene kommer inn, angi også den nye lønnen og datoen den nye utgaven trer i kraft. Utarbeide en tilleggsavtale i duplikat, hvorav den ene forblir hos deg, og den andre med den ansatte.

Trinn 6

Deretter gir du en ordre om å redusere lønningene. Den viser også stillingene, de ansatte selv, angir lønnsbeløpet, skriv grunnlaget (for å endre bemanningstabellen, tilleggsavtale). Denne bestillingen må også undertegnes av arbeidstakeren selv, noe som vil bety at han er enig med informasjonen ovenfor.

Anbefalt: