Hvordan Lage Et Uavhengig Fagforbund

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Et Uavhengig Fagforbund
Hvordan Lage Et Uavhengig Fagforbund

Video: Hvordan Lage Et Uavhengig Fagforbund

Video: Hvordan Lage Et Uavhengig Fagforbund
Video: КАК ПОЖАРИТЬ КАРТОШКУ ВКУСНО! Жаркое по деревенски 2024, April
Anonim

En uavhengig fagforening er en gruppe ledere valgt blant arbeiderne i samme virksomhet eller dannet av en gruppe mennesker som jobber i forskjellige virksomheter når det gjelder en samlet uavhengig fagforening. For at organisasjonsgruppen skal kunne jobbe lovlig og ha stemmerett på ethvert nivå, er det nødvendig å utarbeide dokumentasjonsdelen riktig, med tanke på kravene i artikkel 30 i Den russiske føderasjonens grunnlov og en rekke artikler av den russiske føderasjonens arbeidskode.

Hvordan lage et uavhengig fagforbund
Hvordan lage et uavhengig fagforbund

Nødvendig

  • - et valgmøte;
  • - protokoll;
  • - charter.

Bruksanvisning

Trinn 1

For å opprette en uavhengig fagforening, velg en gruppe ansatte. Antall fagforeningsmedlemmer må være minst seks. En av dem vil være styreleder, to - varamedlemmer, tre - medlemmer av revisjonskommisjonen, en av dem - leder av revisjonskommisjonen. Alle medlemmer av en uavhengig organisasjon må ha oratoriske og organisatoriske ferdigheter, ha utdannelse, men være godt trent og ha grunnleggende kunnskap om arbeidskodeksen og grunnloven til Den russiske føderasjonen.

Steg 2

For å velge ledere, hold en generalforsamling med alle ansatte i bedriften. Møtet kan holdes innenfor virksomhetens vegger eller utenfor det, det spiller ingen rolle i det hele tatt. Velg møteleder, sekretæren som vil kunngjøre dagsorden, før protokollen. Registrer og kunngjør at møtet handler om etablering av en uavhengig fagforening, valg av komité og vedtakelse av et organisasjonscharter.

Trinn 3

Skriv inn alle punktene i møtet i protokollen: valget av styreleder, varamedlemmer og revisjonskommisjonen. Styreleder for RK vil bli valgt av medlemmene i den opprettede kommisjonen ved intern stemmegivning.

Trinn 4

For å skrive charteret, ansett en erfaren advokat eller lån charteret til en eksisterende uavhengig fagforening fra en annen organisasjon og overfør det til charteret ditt, med tanke på bedriftens spesifikasjoner.

Trinn 5

Alle selektive handlinger utføres ved generell avstemming, angi antall stemmer under valget i møtereferatet, samle underskriftene til alle arbeidere som deltok i valget i løpet av protokollen, og gjør lederen for foretaket kjent med resultatene.

Trinn 6

En uavhengig fagforening har rett til å kontrollere arbeidet med ledelsen i en virksomhet, ta beslutninger om endring av interne rettsakter og dokumenter, kreve lønnsøkning med tanke på prisene på detaljhandelsvarer, innføre deltidsarbeid (artikkel 73 av Arbeidskodeksen til Den russiske føderasjonen), delta i å utarbeide en arbeidsplan (Artikkel 103 Arbeidskodeks for Russland). Og også for å ta opp spørsmålet om tidlig gjenvalg av valgfrie stillinger, hvis arbeidet til de valgte ikke passer for flertallet av de som jobber i bedriften, for å kontrollere involvering av arbeidere i overtid, for å delta i koordineringen av ferien tidsplaner.

Trinn 7

Den valgte uavhengige fagforeningen kan oppfordre arbeidstakere til samlinger, streiker, kontakte arbeidstilsynet på vegne av alle arbeidere, holde demonstrasjoner, piketter og bruke andre tilgjengelige metoder for å påvirke ledelsen, men samtidig være begrenset av rammen av gjeldende lovgivning, det vil si, ikke oversette konstruktive metoder til kamper.

Trinn 8

I henhold til artikkel 5.28-5.34 i Koden for administrative lovbrudd i Russland har en arbeidsgiver som ikke lytter til kravene til en uavhengig fagforening som handler på vegne av alle ansatte i bedriften administrativt ansvar.

Trinn 9

I henhold til artikkel 5 i loven om uavhengige fagforeninger er valgte ledere ikke ansvarlige overfor den primære fagforeningsorganisasjonen, partiene og toppledelsen, det vil si at en uavhengig fagforening er forpliktet til kun å lytte til arbeidernes mening og beskytte deres interesser.

Anbefalt: