Hva Er Forskjellen Mellom En Individuell Entreprenør Og En LLC

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Forskjellen Mellom En Individuell Entreprenør Og En LLC
Hva Er Forskjellen Mellom En Individuell Entreprenør Og En LLC

Video: Hva Er Forskjellen Mellom En Individuell Entreprenør Og En LLC

Video: Hva Er Forskjellen Mellom En Individuell Entreprenør Og En LLC
Video: Hva er forskjellen mellom production og management? 2024, Kan
Anonim

Ønsker du å starte en bedrift? For å drive en virksomhet, må du velge en juridisk form for innlemmelse. Individuelle gründere og LLC er de vanligste. Hver form har sine egne fordeler og ulemper.

dokumentene
dokumentene

IP-fordeler

Hvis vi snakker om IP, er dette den enkleste formen. For registrering trenger du ikke å ta en beslutning om opprettelse eller andre konstituerende dokumenter. Det er enkelt å registrere en enkelt entreprenør, registreringskostnaden er lav. Den statlige plikten for registrering av en enkelt entreprenør er bare 800 rubler. I tillegg, når man sammenligner med en LLC, trenger ikke en enkelt entreprenør å opprette og betale for den autoriserte kapitalen ved registrering. Når du organiserer en enkelt entreprenør, trenger du ikke tenke på en juridisk adresse. Du kan bruke registreringsadressen som den.

Det er kjent at bokføring tar mye tid. For individuelle gründere er regnskap enklere. Hvis du i fremtiden ikke lenger går for å delta i gründeraktivitet, er det mye lettere å avslutte aktiviteten til en enkelt gründer enn en LLC. Hvis vi snakker om administrative lovbrudd, pålegges det enkelte entreprenører bøter i et mindre beløp.

Husk at ved å registrere en enkelt entreprenør, vil du ikke være i stand til å drive detaljhandel med alkohol. Det er ingen slik begrensning for LLC. Den enkelte gründer har eiendomsansvar for sine forpliktelser. Du kan kun handle på vegne av en enkelt entreprenør hvis du har en fullmakt som er sertifisert av en notarius. Dette er en annen forskjell mellom en individuell entreprenør og en LLC. Hvis du vil delta i anbud, husk at enkeltentreprenører ikke alltid kan gjøre dette.

Du vil ikke kunne selge virksomheten din eller kjøpe en ny hvis det er en individuell gründer. Husk at mange klienter foretrekker å jobbe med en LLC, i stedet for en individuell gründer. LLC, sett fra psykologisk oppfatning, anses av mange for å være en mer solid og pålitelig organisasjon.

LLC fordeler

Hvis vi snakker om LLC, kan en juridisk enhet være engasjert i forsikrings- og bankaktiviteter, levering av strøm, detaljhandel og levering av alkoholholdige drikkevarer. Utvalget av gründeraktiviteter er bredere.

For å organisere en LLC kreves en autorisert kapital på 10.000 rubler. Deltakerne i LLC er solidarisk ansvarlige i tillegg for mengden av aksjene de eier. Hvis registreringen av en enkelt entreprenør utføres på registreringsstedet, kan du åpne en LLC i hvilken som helst region i landet. Fullmakt utstedt av en juridisk enhet trenger ikke å være sertifisert av en notarius.

Juridiske enheter og enkeltpersoner kan delta i etableringen av en LLC. I tillegg er LLCs ofte etablert i fellesskap. Utenlandske personer kan delta i denne prosessen. Registrering av en LLC er dyrere enn registrering av en individuell entreprenør. Du trenger flere dokumenter for å åpne et selskap. Å stenge en LLC er vanskeligere enn å lukke en enkeltperson. Det er best å selge eller omorganisere virksomheten.

Anbefalt: