Arbeid I Nord For Kvinner: Ledige Stillinger Og Forhold

Innholdsfortegnelse:

Arbeid I Nord For Kvinner: Ledige Stillinger Og Forhold
Arbeid I Nord For Kvinner: Ledige Stillinger Og Forhold

Video: Arbeid I Nord For Kvinner: Ledige Stillinger Og Forhold

Video: Arbeid I Nord For Kvinner: Ledige Stillinger Og Forhold
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, April
Anonim

Konseptet med å jobbe i nordområdene er forbundet med hardt arbeid borte fra familie og hjem. Men ulempen kompenseres av høye lønninger. I krise og arbeidsledighet er det siste punktet et av de avgjørende argumentene. Blant de utbredte meninger er følgende ledende: bare menn kan arbeide i det fjerne nord. Men dette er ikke tilfelle.

Arbeid i nord for kvinner: ledige stillinger og forhold
Arbeid i nord for kvinner: ledige stillinger og forhold

Aktiviteter under vanskelige forhold er også vanlig blant kvinner. For dem tilbys ledige stillinger for kokker og deres assistenter, kjøkkenarbeidere, medisinsk personell. Med suksess finner damer muligheter i serveringssteder, hoteller, underholdning eller kjøpesentre, på lager. Kvinner har mestret arbeidet til kommandanter, lagerarbeidere.

Vilkår for opptak

Hvis du har erfaring, er det mer attraktive nordlige ledige stillinger. I utgangspunktet tilbys sysselsetting i bygg-, olje- og gassindustrien. Både liv og arbeid i et vanskelig klima er en veldig vanskelig test. Og derfor kan ikke alle tåle det.

Likevel synes mange det er hensiktsmessig å lete etter arbeid i denne regionen. Blant kvinnelige ledige stillinger er det veldig attraktive, bare antallet er begrenset. De fleste arbeidsgivere praktiserer en rotasjonsmetode.

Aktiviteter under tøffe forhold påvirker ikke kvinners helse på den beste måten. Den psykologiske komponenten forverres spesielt. Arbeidskraft i det fjerne nord krever ikke bare en passende spesialitet, men også god helse.

Arbeid på rotasjonsbasis aksepteres bare av de som ikke har kontraindikasjoner når det gjelder velvære for å utføre arbeid under lave temperaturer, trykkfall, høy luftfuktighet og et minimum antall dagslys.

Samtidig betales ikke kvinners aktiviteter så høyt som menns. Men beløpet er en størrelsesorden høyere enn i midtbanen på grunn av statlige kompensasjoner og fordeler. Alle juridiske krav overholdes av pliktoppfyllende arbeidsgivere.

Arbeid i nord for kvinner: ledige stillinger og forhold
Arbeid i nord for kvinner: ledige stillinger og forhold

I henhold til artikkel 320 i arbeidsloven har kvinner som jobber i nord lov til å jobbe ikke lenger enn 36 timer i uken. Lønnen forblir den samme som i en vanlig uke. Hvis normen overskrides, tilsvarer utførelsen av arbeidet overtid og betales i henhold til gjeldende lovgivning.

Vilkåret er nødvendigvis fastsatt i arbeidsavtalen. Etter et par måneder leveres arbeid bare for hvile. Du trenger ikke å vente nesten ett år på en to ukers pause. Alltid betalt ferie.

Hvis søkeren har mindreårige barn, får hun en ulønnet ekstra fridag en gang i måneden. Ubrukte dager blir ikke refundert etterpå. Hvis det er babyer, kan ikke mødrene deres permitteres når personalet blir redusert.

Aktiviteter i Nord er begrenset av lov. Alle forhold i arbeidskoden er avtalt. Følgende kategorier av kvinner har ingen rett til å arbeide i det fjerne nord:

  • med barn under atten år;
  • har medisinske kontraindikasjoner;
  • gravide kvinner;
  • oppdra et barn opp til tre år.

Fordeler og godtgjørelser

Noen ganger er ledige stillinger familie. Slike arbeidere får boliger på bekostning av organisasjonen, ekstra medisinsk forsikring og en full sosial pakke.

I det store Nord-Nord er det også et sted for kvinnelig arbeidskraft. Det er ikke bare menn som jobber. Mange ledige stillinger tilbys. Listen over tilbudte yrker vokser hvert år.

Arbeid i nord for kvinner: ledige stillinger og forhold
Arbeid i nord for kvinner: ledige stillinger og forhold

Det er forespørsler om sykepleiere, paramedikere og leger. I tillegg til bakere, konditorer og kokker, er det behov for rengjøringspersonell, kasserer, selgere. Sammen med høye lønninger, får kvinner en økning i pensjonen, en reduksjon i aldersgrensen og en kortere dag.

Ansatte er kreditert med flere arbeidserfaringer, de får løft, gratis innkvartering under hele aktiviteten. Bedrifter gir bonuser og fordeler til mødre med små barn.

I sammenligning med menn forbedres også levekårene. Skiftarbeiderne blir innlosjert i rom for to eller tre. Felles dusj og sanitærrom er påkrevd. Det er ekstremt viktig å ta alvorlig hensyn til ditt eget velvære før du reiser til et nytt aktivitetssted.

Vanskelige arbeidsforhold, det sterkeste magnetfeltet, avhengighet av lave temperaturer, måneder med polarnetter på helse har ikke den beste effekten. Søkere kan objektivt vurdere tilstanden etter en medisinsk kvalitetsundersøkelse. Det er ikke nødvendig å være useriøs når det gjelder kontraindikasjoner: det er veldig vanskelig å komme til sykehuset.

Tilbudte ledige stillinger

I en liten by for inntektene Talmakh, ikke langt fra Norilsk, blir stillingen til en medisinsk assistent gitt. Klokken varer seksti dager. Kvinnene som kom på jobb får jobb som kokker og sykepleiere. Obligatorisk beredskap for moralsk og fysisk stress i et tøft klima.

De er bosatt i solide hus. De har soveplasser, TV, komplette bad. Måltider tilbys i kantinen til bedriftene. Polarnatten er hovedproblemet. Det er veldig utmattende for kvinner å holde seg i tvunget mørke i lang tid.

Arbeid i nord for kvinner: ledige stillinger og forhold
Arbeid i nord for kvinner: ledige stillinger og forhold

Fordelen med denne stillingen er den imponerende lønnen. I tre år som du har jobbet, kan du enkelt finne en leilighet i hjembyen du kan kjøpe.

Ledige stillinger for kvinner tilbys også av Surgut-bedriften av konstruksjoner av armert betong. På bekostning av verten gjennomføres en undersøkelse og innsjekking av vandrerhjemmet.

Mikrobølgeovn, TV og retter er inkludert. Sengene er veldig komfortable. Det er to kjøkken i hver etasje. Felles dusjrom. Maks antall personer som bor i et rom er tre. Holdningen er veldig vennlig.

Det er mulighet for opplæring i det valgte yrket hvis de nødvendige kvalifikasjonene ikke er tilgjengelige. Landsmennene du møter blir oppfattet som slektninger: det er veldig vanskelig å bo alene når du er koblet fra slektningene dine. For å gjøre skiftet morsommere, bør du finne et vennlig selskap.

Ledelsen i bedriften øker stadig betalingsstørrelsen på grunn av mangel på arbeidere i de nødvendige spesialitetene. Derfor angir ikke kravene den nødvendige utdanning eller kvalifisering.

Skiftarbeideres anbefalinger

I alle anmeldelser om å jobbe på rotasjonsbasis i Nord-Nord, anbefales kvinner sterkt å ikke avvise legenes anbefalinger under undersøkelsen. Nordfrost tilgir ikke en slik holdning. Bare utmerket helse vil bidra til å overleve vanskelige forhold uten konsekvenser.

Arbeid i nord for kvinner: ledige stillinger og forhold
Arbeid i nord for kvinner: ledige stillinger og forhold

Selv en passende ledig stilling garanterer ikke det ønskede resultatet hvis arbeidsgiveren er upålitelig. Derfor er det viktig å sjekke den fremtidige ledelsen før du går på jobb. Vanligvis er arbeidsgivere generelt ærlige.

Men selv blant dem skjer det motsatte. En ansatt etter et langt, mange måneders skift kan sitte igjen med ingenting. Samtidig er spørsmålet om å komme hjem og søke rettferdighet fortsatt åpent.

Du bør ikke bruke tjenestene til rekrutteringsbyråer. Vanligvis kastes slike midler i vinden. De leter etter jobber direkte gjennom anerkjente selskaper. Både menn og kvinner som skal jobbe i det fjerne Nord må studere den foreslåtte kontrakten nøye.

Ikke bare betalingsbetingelsene for aktiviteter, men også overnatting, fordeler, garantier fortjener oppmerksomhet. Ikke alle organisasjoner praktiserer forskuddsbetalingen. Dette bør tenkes ut slik at du ikke vil være uten livsopphold midt på klokken.

Et samvittighetsfullt selskap krever ikke penger til ansettelse. Arbeidsgivere selv betaler ofte for reiser til arbeidsstedet. Hvis en forskuddsbetaling tilbys, fortjener ikke en slik arbeidsgiver oppmerksomhet.

På forhånd bør du lete etter informasjon om den fremtidige arbeidsdagen. Hvis den starter klokka seks om morgenen og varer til midnatt, er dette allerede en grunn til å være forsiktig. Arbeid i mer enn tolv timer er forbudt ved lov. Det er fornuftig å snakke med tidligere ansatte, ringe selve klokken, for å finne ut om arbeidsgiveren virkelig har betrodd representasjonen av sine interesser til arbeidsgiveren.

Arbeid i nord for kvinner: ledige stillinger og forhold
Arbeid i nord for kvinner: ledige stillinger og forhold

Og for meg selv. og mest mulig oppmerksomhet bør rettes mot fremtidig arbeid. Først da vil det være gunstige inntrykk fra klokken.

Anbefalt: