Hva Er Fordeler Og Ulemper Med å Jobbe På En Fabrikk

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Fordeler Og Ulemper Med å Jobbe På En Fabrikk
Hva Er Fordeler Og Ulemper Med å Jobbe På En Fabrikk

Video: Hva Er Fordeler Og Ulemper Med å Jobbe På En Fabrikk

Video: Hva Er Fordeler Og Ulemper Med å Jobbe På En Fabrikk
Video: De første etterkrigsårene. Øst-Preussen. Professor historier 2024, April
Anonim

Om det er verdt å få jobb på anlegget er et spørsmål som interesserer mange unge og ikke så spesialister. De som likevel bestemte seg for å prøve seg i produksjonen, men er redde for å angre på valget i fremtiden, må analysere de negative og positive aspektene ved å jobbe ved anlegget.

Hva er fordeler og ulemper med å jobbe på en fabrikk
Hva er fordeler og ulemper med å jobbe på en fabrikk

Minuser:

Først og fremst er det en risiko å jobbe på en fabrikk. Ansatte i et industribedrift må være forberedt på skadelige arbeidsforhold og høy skaderisiko. I tillegg vil ikke alle være fornøyde med streng kontroll. På store fabrikker praktiseres registrering av ankomst / avreise, ved inngangsvakt har rett til å inspisere personlige eiendeler, kameraer er plassert i verkstedene. Det er etablert en kleskode, etiske standarder og bedriftsstandarder for ansatte.

Planlegging er også delvis en ulempe. På grunn av det store volumet av standarder, normer og tidsfrister er det ingen måte å uavhengig planlegge arbeidsplanen din. Det generelle oppstyret og målestokken tillater ikke ansatte å vise individualitet.

Et annet problem er byråkrati. For å godkjenne et dokument er det nødvendig å samle signaturene til flere ansatte, noe som kan ta lang tid. I noen fabrikker bruker administrasjonen ressurser på reklame og markedsføring av varene som produseres av bedriften, og sparer samtidig lønn til arbeidere. For yrker i blå krage praktiseres en arbeidsplan i skift og om natten. Muligheten for å gå på overtid er ikke utelukket (planleggingsmøter om kvelden, arbeid i helgene for å oppfylle en presserende ordre).

Fordeler:

Men i tillegg til dette er det positive aspekter ved å jobbe i et stort foretak. Den største fordelen med å jobbe på anlegget er stabilitet. En vanlig arbeidsdag og stabil lønn er nøkkelen til tillit til fremtiden. I tillegg er det innen produksjonsfeltet etablert en klar strukturering av funksjoner og avdelinger, og ansatte utfører bare sine arbeidsoppgaver.

Også et tungtveiende argument “for” er den sosiale pakken. Dette kan omfatte en rekke medisinske tjenester, gratis måltider, transport av selskapet, betalt sykefravær, ferie og studiepermisjon. De fleste fabrikker har en fagforening som gir arbeidstakere materiell assistanse: for eksempel i form av kompensasjon for barnehage, reisekort, betaling i tilfelle bryllup eller begravelse.

I tillegg er det fabrikkklinikker, campingplasser, barnehelseleirer og 13. lønn. I tillegg er et stort pluss faglig opplæring av ansatte, muligheten til å få tilleggsutdanning eller forbedre sine kvalifikasjoner på arbeidsgiverens bekostning. På grunn av opplæring og på grunn av det faktum at personalet på anlegget er stort, økes karrieremulighetene. Det er mange innlegg og sjansen til å innta et respektabelt sted øker. Selv om du, etter å ha jobbet på fabrikken en stund, bestemmer deg for at dette ikke er noe for deg - vil opplevelsen av å jobbe i et stort kjent selskap alltid være en god gjenstand i ditt CV.

Anbefalt: