Hvordan Redusere Eiendomsskatt I

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Redusere Eiendomsskatt I
Hvordan Redusere Eiendomsskatt I

Video: Hvordan Redusere Eiendomsskatt I

Video: Hvordan Redusere Eiendomsskatt I
Video: Starship Tower Construction Begins at Cape Canaveral, Rocket Lab Neutron Update, Starlink Version 2 2024, Kan
Anonim

Privatisering av bolig gir eieren ikke bare rettigheter, men også forpliktelser. Disse forpliktelsene inkluderer betaling av eiendomsskatt for enkeltpersoner. Det avhenger av mange faktorer og har en tendens til å øke. Det er imidlertid muligheter for å spare penger. Staten gir selv denne muligheten i form av ulike skattefordeler.

Hvordan redusere eiendomsskatt
Hvordan redusere eiendomsskatt

Nødvendig

  • - Melding om betaling av eiendomsskatt;
  • - dokumenter som bekrefter fordeler.

Bruksanvisning

Trinn 1

Sjekk om du mottar eiendomsskattkvitteringer og merknader årlig. Hvis ikke, må du besøke skattekontoret i ditt område. Hvis du gjør det, sjekk om fordelene er inkludert i denne kunngjøringen. Du betaler kanskje mindre skatt nå.

Steg 2

Hvis kunngjøringen ikke indikerer fordeler, sjekk om du som eier av leiligheten tilhører noen av følgende kategorier. Kategorilisten er bred nok. Heltene i Russland og Sovjetunionen, de som ble tildelt ordenen av ære i alle grader, krigsveteraner, ugyldige i første og andre gruppe, likvidatorer for Tsjernobyl-ulykken, militærmenn som har tjent i hæren i mer enn tjue år er helt fritatt for å betale eiendomsskatt. Også familiemedlemmer til den avdøde soldaten og pensjonister betaler ikke skatten.

Trinn 3

Hvis du tilhører den privilegerte kategorien, kan du kontakte skattekontoret med dokumenter som bekrefter privilegiet. For eksempel, for en pensjonist, vil et slikt dokument være et pensjonssertifikat, for en funksjonshemmet person - et sertifikat fra medisinsk kommisjon som bekrefter funksjonshemming.

Trinn 4

Etter at dokumentene er sendt inn, blir skatten beregnet på nytt fra neste måned. Hvis du for eksempel ble pensjonist i juli og søkte skattekontoret samtidig, vil du være fritatt for skatt fra august. Neste år vil du motta en skattekvittering for bare 7 måneder året før.

Trinn 5

Hvis du ikke er i den unntatte kategorien, må du sjekke om eiendommen din er skattefri. Landhus i hagesamarbeid og kooperativer beskattes ikke hvis de er mindre enn 50 kvadratmeter. Også skatter er fritatt for lokaler som tilhører kunstnere, motedesignere, billedhuggere og som brukes som verksteder. Bygninger der et museum eller bibliotek jobber for tiden tilhører en lignende kategori. Fordeler ved å betale skatt fra slike lokaler må også oppnås gjennom skattekontoret etter å ha levert dokumentasjon.

Anbefalt: