Er Det Mulig å Gå Av Med 42 års Erfaring

Innholdsfortegnelse:

Er Det Mulig å Gå Av Med 42 års Erfaring
Er Det Mulig å Gå Av Med 42 års Erfaring

Video: Er Det Mulig å Gå Av Med 42 års Erfaring

Video: Er Det Mulig å Gå Av Med 42 års Erfaring
Video: 10 effektive selvmasseringsteknikker for å fjerne mage og sider 2024, Kan
Anonim

Pensjonsreformen, som endelig ble vedtatt i Russland 3. oktober, økte pensjonsalderen med 5 år. Retten til førtidspensjon forblir imidlertid hos innbyggerne (justert for økt alder). I tillegg til, sammen med denne reformen, vil nye muligheter for førtidspensjonering basert på forsikringserfaring bli vedtatt.

Er det mulig å gå av med 42 års erfaring
Er det mulig å gå av med 42 års erfaring

Hvordan kan du gå av med pensjon tidlig?

Til tross for de generelle bestemmelsene i føderal lov, er det kategorier av arbeidende borgere som har rett til å søke om spesielle betingelser for pensjon.

Ansatte i spesielt vanskelige og skadelige yrker, som jobber 7, 5 for kvinner og 10 år for menn, med en total tjenestetid på henholdsvis minst 15 og 20 år, kan bli pensjonister tidligere. For kvinner vil pensjonsalderen være 45 år, for menn - 50.

Hvil etter vanskelige arbeidsforhold er mulig med en total arbeidserfaring på minst 20 år for kvinner og 25 for menn, med en arbeidsperiode under vanskelige forhold på 10 år og 12,5 år for kvinner og menn. Så kan en kvinne pensjonere seg 50, og en mann senere 55.

Det er også en rekke yrker som gir rett til førtidspensjonering, og tar kun hensyn til arbeidserfaringen. For eksempel å ha jobbet i flybesetningen i sivil luftfart i 20 og 25 år (henholdsvis for kvinner og menn); minst 25 års undervisningsaktiviteter i institusjoner for barn; heltid ansettelse i underjordisk gruvedrift (inkludert personell fra bergingsenheter) for utvinning av kull, skifer, malm og andre mineraler og i bygging av gruver og gruver i 25 år; og i en rekke andre yrker kan en ansatt gå av med pensjon uavhengig av alder eller tjenestetid.

Tidlig pensjonering basert på tjenestetid

Siden 2019 har det blitt innført et ekstra fortrinnsgrunnlag for pensjon - tilstedeværelsen av en forsikringsjournal.

Forsikringserfaringen skiller seg fra arbeidserfaringen ved at den ikke bare inkluderer arbeidsperioder som innbyggerne ble offisielt ansatt og forsikringsbetaling ble betalt for ham, men også andre perioder:

• militær eller tilsvarende militærtjeneste, • Ta vare på et barn opp til 1, 5 år (men det totale antallet bør ikke overstige 6 år), • motta fordeler for midlertidig arbeidsuførhet, • motta dagpenger, • deltakelse i betalte offentlige arbeider, • flytting (flytting) til en annen lokalitet for ansettelse i retning av arbeidsformidlingen, • omsorg for en funksjonshemmet person fra den første gruppen, et funksjonshemmet barn eller en person over 80 år, og andre perioder.

Det bør imidlertid tas i betraktning at disse periodene bare regnes med i forsikringserfaringen hvis det før eller umiddelbart etter var perioder med offisiell ansettelse, der arbeidsgiveren betaler forsikringspremier for innbyggeren.

Å ha forsikringserfaring gjør at du kan pensjonere deg tidligere, men ikke tidligere enn å oppnå en viss alder - 55 år for kvinner og 60 år for menn. Det skal være henholdsvis 37 år og 42 år for kvinner og menn. Hvis du har den nødvendige erfaringen, har du rett til å hvile tidlig.

Anbefalt: