Hva TC Sier Om Gravide Kvinner

Innholdsfortegnelse:

Hva TC Sier Om Gravide Kvinner
Hva TC Sier Om Gravide Kvinner

Video: Hva TC Sier Om Gravide Kvinner

Video: Hva TC Sier Om Gravide Kvinner
Video: Tyrkiske kvinner, hva er de? Hvordan lever tyrkiske kvinner? Hvor fikk de tyrkiske kvinnene pengene? 2024, April
Anonim

Den russiske føderasjonens arbeidskode gir økt beskyttelse for gravide kvinner, og etablerer en rekke forpliktelser og begrensninger for deres arbeidsgivere. Slike ansatte overføres til lett arbeid, får barselpermisjon, barnepass, blir ikke sendt på forretningsreiser og har en rekke andre fordeler.

Hva TC sier om gravide kvinner
Hva TC sier om gravide kvinner

Gravide kvinner i et arbeidsforhold trenger spesiell beskyttelse fra autoriserte myndigheter. Det er derfor arbeidskoden i Den russiske føderasjonen gir en rekke forpliktelser for arbeidsgivere, garantier for de ansatte selv under graviditeten. Så organisasjoner er forpliktet til å overføre gravide ansatte til lett arbeid, noe som bør få lov til dem i samsvar med en medisinsk attest. Hvis det ikke er en slik jobb i selskapet, må arbeidsgiveren løslate kvinnen fra plikten til den tilsvarende ledige stillingen dukker opp. Plikten til å betale lønn forblir med dette unntaket.

Garantier for gravide ved permisjon

Gravide kvinner har rett til å bruke barselpermisjon, som som regel er sytti kalenderdager før fødsel og sytti etter fødsel. Deretter har en kvinne rett til å bruke foreldrepermisjon, der arbeidsgiveren er forpliktet til å beholde sitt arbeidssted. Slike ansatte har også ekstra fordeler når de bruker vanlig årlig permisjon. Dermed kan en gravid kvinne bruke sin årlige permisjon før eller umiddelbart etter fødselspermisjonen. Samtidig har tjenestetiden i selskapet og den tidligere godkjente tidsplanen ingen juridisk betydning, siden arbeidsgiveren plikter å gi slik permisjon på grunnlag av en skriftlig søknad.

Andre garantier for gravide

I tillegg til disse fordelene, får gravide kvinner muligheten til å bruke visse garantier i andre tilfeller som er typiske for arbeidsforhold. Så disse ansatte kan ikke sendes på forretningsreiser, og arbeidsgivere har forbud mot å engasjere dem i overtid, og be dem jobbe i helgene eller på høytider. En av de viktigste begrensningene er det fullstendige forbudet mot å avslutte arbeidsavtaler med gravide kvinner. Det eneste unntaket er avvikling av et selskap eller avslutning av aktiviteter av en enkelt entreprenør som ansetter en kvinne. Hvis en slik ansatt utfører arbeidsoppgaver i henhold til en tidsbegrenset avtale, hvis periode utløper under graviditet, er arbeidsgiveren forpliktet til å forlenge denne avtalen til slutten av graviditeten.

Anbefalt: