Hva Menes Offisielt Med Ordet "familie"

Innholdsfortegnelse:

Hva Menes Offisielt Med Ordet "familie"
Hva Menes Offisielt Med Ordet "familie"

Video: Hva Menes Offisielt Med Ordet "familie"

Video: Hva Menes Offisielt Med Ordet
Video: Ordet (Carl Theodor Dreyer) (1955) 2024, Kan
Anonim

Ordet "familie" blir offisielt forstått som personer som bor sammen, driver en felles husholdning, er relaterte slektskap, eiendom. Gjeldende familielovgivning identifiserer dette konseptet med ekteskap, ekteskapelige forhold.

Hva menes offisielt med ordet
Hva menes offisielt med ordet

Ordet "familie" brukes ofte i forskjellige rettsgrener, og det er særlig hyppig bruk som finnes i Den russiske føderasjonens familiekode. Samtidig inneholder den spesifiserte handlingen ikke en offisiell definisjon av dette konseptet, og den direkte tolkningen av dens individuelle artikler tillater ikke entydig å etablere betydningen av dette ordet. Begrepet "familie" brukes således som et synonym for ekteskapsforhold, for å betegne de grunnleggende prinsippene i denne lovgrenen, når man karakteriserer forholdet mellom foreldre og barn (for eksempel en fosterfamilie), i mange andre situasjoner.

Hvor kan jeg finne den offisielle tolkningen?

Den eneste offisielle definisjonen av dette konseptet er gitt i den føderale loven "Om levekostnadene i Russland". I henhold til artikkel 1 i dette dokumentet blir en familie anerkjent som personer som bor sammen, som er i slekt med slektskapsforhold, eiendommer og driver en husholdning sammen. Det er i denne forstand ordet "familie" skal brukes fra moderne familierett. Ordet "familie" skal ikke betraktes som identisk med begrepet "ekteskap", siden ekteskapsforhold oppstår først etter statsregistrering, og ovennevnte normative definisjon betyr ikke at den tilsvarende registreringen er obligatorisk, og krever ingen annen bekreftelse.

Hvem er inkludert i familien?

Det skal bemerkes at den ovennevnte betydningen av ordet "familie" gjør det mulig å inkludere nesten enhver person i dette konseptet. Spesielt inkluderer familiemedlemmer vanligvis slektninger, og antallet er ikke begrenset på noen måte, den nødvendige graden av slektskap er ikke angitt. I tillegg kan enhver annen person som er i et formueforhold, det vil si ikke har familiebånd, betraktes som familiemedlemmer. I dette tilfellet bør vi snakke om tilstedeværelsen av nære relasjoner mellom mennesker, som vil bli anerkjent som familieforhold selv i fravær av deres offisielle anerkjennelse av staten. Faktisk er det nok å oppfylle kriteriene oppført i definisjonen ovenfor for å bli anerkjent som en full familie. Ordet "familie" brukes også ofte i andre grener av moderne innenlandsk rett, og i hvert enkelt tilfelle kan det gis en uavhengig betydning, som bør identifiseres ut fra den generelle betydningen av spesifikke regler.

Anbefalt: