Hvordan Lage Et Planogram

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Et Planogram
Hvordan Lage Et Planogram

Video: Hvordan Lage Et Planogram

Video: Hvordan Lage Et Planogram
Video: Как сделать планограмму - программа zVisuel PlanogramBuilder 2024, Kan
Anonim

En av komponentene i suksessen til handelsvirksomheten er den rasjonelle og praktiske plasseringen av varer i hyllene, med tanke på analysen av deres salg, noe som kan øke kundenes etterspørsel betydelig. Du kan planlegge visningen av varer i etasjes supermarked eller i hyllene og stativene til en vanlig butikk ved hjelp av et planogram - et skjematisk bilde av vindusdressing og produktvisning, med tanke på populariteten.

Hvordan lage et planogram
Hvordan lage et planogram

Bruksanvisning

Trinn 1

Før du utarbeider et planogram, er det nødvendig å samle statistikk over populariteten til et bestemt produkt, samt å bestemme antall besøkende som går gjennom en bestemt passasje. Dette vil tillate deg å beregne koeffisienten til viktigheten av handelsplasser, som vil bli tatt i betraktning når du tegner planogrammet.

Steg 2

Du kan til og med bruke vanlige Excel-regneark for slike beregninger. For å gjøre dette, ta produkter av en kategori, som som regel skal plasseres ved siden av hverandre, for eksempel "meieri gastronomi", "dagligvare", etc. Lag en salgsvurdering for hver produktkategori og fordeling etter gruppe. For eksempel: melk, cottage cheese, smør, rømme eller granulert sukker, mel, pasta.

Trinn 3

Bestem for hver produktgruppe sin andel i omsetningen, og ta hele kategorien som 100%. For eksempel er den totale mengden melk 40%, cottage cheese - 20%, smør - 10%, rømme - 20%, gjærede melkeprodukter - 20%.

Trinn 4

Med dette i tankene, distribuer disse produktene i samsvar med andelen i omsetningen. Hvis du har 10 hyller tildelt meierigastronomi, bør 4 hyller tildeles for melk, 2 for ostemasseprodukter, 1 for smør, 2 for rømme og 2. For produkter i hver gruppe, beregne andelen på samme måte oppsett for hvert merke som selges i butikken din.

Trinn 5

I sin kjerne er et planogram en visuell visning av gjeldende handelsstandarder - et system for klargjøring av varer før salg: plassering av hyller og varer på dem, dekorering av utstillingsvinduer og informasjon om varer. Planogrammet gjør det mulig for ledelsen av handelsforetaket å administrere rommet der varene selges. Med hjelpen vil du kunne planlegge varevolumet riktig i samsvar med salg.

Anbefalt: