Hvordan Beregne Lærerlønn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Lærerlønn
Hvordan Beregne Lærerlønn

Video: Hvordan Beregne Lærerlønn

Video: Hvordan Beregne Lærerlønn
Video: Hvordan beregne skatt 2024, April
Anonim

Yrket som lærer er, som de sier, "både farlig og vanskelig", men økonomisk sett uttrykkes det ikke spesielt. Siden studieåret 2008 ble det besluttet å beregne lærerlønnen på en annen måte - i stedet for det vanlige tariffsystemet ble det innført en annen - en bransjelønn.

Hvordan beregne lærerlønn
Hvordan beregne lærerlønn

Nødvendig

kalkulator, kunnskap om priser og akademiske grader til læreren

Bruksanvisning

Trinn 1

Du kan beregne lærerlønnen som følger. Til grunnlønnen, som varierer fra 2600 til 3000 rubler, tilfører vi visse koeffisienter, som blant annet er fra tillegg for en kvalifikasjonskategori, en akademisk grad og en hedersbetegnelse.

Steg 2

Lønnene på det høyeste ledernivået, som skolens ledelse tilhører, beregnes ut fra en høyere koeffisient. For eksempel mottar styremedlemmer, hovedregnskapsførere, ledere for ulike strukturelle divisjoner obligatoriske bonuser. Hver kategori lærere og ledere har sin egen koeffisient, som øker avhengig av stillingen. Naturligvis avviker lønningene til lærere i lyceum og gymsaler fra lønnene til vanlige skoler.

Trinn 3

Også faktorene som direkte påvirker en lærers lønn inkluderer følgende: utdanningsnivå (høyere yrkesfag eller videregående spesialisering), kvalifikasjonskategori, rang og lengde på tjenesten, samt tilleggsbetaling for en kandidatsgrad. Med alle disse endringene har lærerens arbeidstid vært uendret. For en grunnskolelærer er det 20 timer, og for en lærer som jobber på mellom- og seniornivå er hastigheten 18 timer. Mengden arbeidstid påvirker ikke lønningene.

Trinn 4

I følge tjenestemenn forbedret den vedtatte loven bare lærernes stilling. Tross alt øker det sektorielle betalingssystemet lønnene til ledelsen med rundt 30-40%, lærere med høyere profesjonell utdanning med 20%, og lærere med videregående yrkesutdanning med om lag 10%. Det sektorielle lønnssystemet gjør det mulig for lærere å tjene mer hvis de forbedrer sine kvalifikasjoner eller får høyere utdanning.

Anbefalt: