Hvordan Gi En Arbeidsbok

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Gi En Arbeidsbok
Hvordan Gi En Arbeidsbok

Video: Hvordan Gi En Arbeidsbok

Video: Hvordan Gi En Arbeidsbok
Video: Anfallsstoppende medisin ved epileptiske anfall 2024, April
Anonim

Mange arbeidsgivere møter før eller siden prosedyren for å si opp sine underordnede. For å gjøre dette i samsvar med loven, må en rekke vilkår være oppfylt. For det første, ifølge loven, er den siste arbeidsdagen den dagen ordren blir gitt om å si opp den ansatte. For det andre er arbeidsgiveren på denne dagen forpliktet til å gi arbeidstakeren en kopi av oppsigelsesordren og arbeidsboken.

Du kan sende en arbeidsbok med et brev
Du kan sende en arbeidsbok med et brev

Bruksanvisning

Trinn 1

Den ansatte må signere oppsigelsespålegget. Hvis han ikke vil gjøre dette og nekter å undertegne, må arbeidsgiveren i nærvær av to vitner utarbeide en passende handling. Vitner signerer dokumentet, og etter det blir en kopi av bestillingen overlevert til arbeidstakeren uten å mislykkes. Det er bedre å utføre denne prosedyren i nærvær av en ansatt.

Steg 2

Deretter får den ansatte utdelt en arbeidsbok, som inneholder årsaken til oppsigelsen, datoen og signaturen til arbeidsgiveren. Den avskjedigede signerer også mottakelsen av boka og tar den med seg. Plikten til å returnere dokumentet hviler på arbeidsgiveren. Hvis arbeidstakeren er fraværende av en eller annen grunn på jobben eller er syk, må arbeidsgiveren returnere boka på noen måte innen tre dager fra bestillingsdatoen.

Trinn 3

Personalavdelingen kan sende arbeidsboken med posten. I dette tilfellet får den ansatte beskjed om at han skal komme til et bestemt tidspunkt og en dag til adressen til det tidligere arbeidsstedet og hente dokumentet for signatur. For å senere bevise denne handlingen, må du sende et brev eller telegram med anbefalt post med varsel. Etter å ha mottatt en forespørsel fra arbeidsstedet om at det er nødvendig å hente dokumentet, må arbeidstakeren varsle arbeidsgiveren skriftlig om at han godtar å komme eller godta å sende arbeidsboken med posten.

Trinn 4

Hvis den avskjedigede ønsker at boka skal sendes til ham per post, må arbeidsgiveren ta hensyn til at det er bedre å sende slike dokumenter med en verdifull pakkepost eller anbefalt post med varsel. Dermed vil det være en garanti for dokumentets sikkerhet og nøyaktig levering til adressaten.

Trinn 5

Hvis arbeidstakeren ikke godtar å vente på arbeidsboken med posten, må arbeidsgiveren ta tiltak for å levere den personlig. Dette kan gjøres ved å besøke arbeiderens bosted eller ved å ringe ham til stedet for sitt tidligere arbeid via telefon eller Internett. En ansatt kan kreve erstatning for hver dag med forsinkelse i utstedelsen av en arbeidsbok. For å unngå dette må du forberede deg på forhånd for utstedelse av dokumentet og forhindre mulige konflikter.

Anbefalt: