Når Barselbetalinger Blir Betalt

Innholdsfortegnelse:

Når Barselbetalinger Blir Betalt
Når Barselbetalinger Blir Betalt

Video: Når Barselbetalinger Blir Betalt

Video: Når Barselbetalinger Blir Betalt
Video: Det blir kallt i Uljanovsk! 2024, Kan
Anonim

Hver kvinne som bor og arbeider i Russland har rett til å få barselpermisjon. Samtidig må hun motta alle fordelene som skal betales i dette tilfellet i tide.

Når barselbetalinger blir betalt
Når barselbetalinger blir betalt

Vilkår for betaling av fordeler

Når du går i fødselspermisjon, bør den vordende moren være klar over hvilke typer utbetalinger hun har krav på, og når fordelene skal overføres. Det er viktig å forstå at all fødselspermisjon er delt inn i flere deler, for hver av dem blir det gitt forskjellige utbetalinger.

I løpet av den 30-ukers svangerskapsperioden får den vordende moren sykemelding på fødeklinikken, som hun må sende til arbeid samtidig med å søke permisjon knyttet til graviditet og fødsel. Sykefravær utstedes for en periode på 140 dager. I tilfelle komplisert fødsel eller hvis flere babyer ble født til arbeidstakeren samtidig, har hun rett til ikke å forlenge sykefraværet.

Denne typen permisjon må betales innen ti dager etter at kvinnen hadde sykemelding på jobb. Hvis arbeidsgiveren ikke betaler pengene innen denne perioden, er han forpliktet til å overføre alle midlene senest dagen for neste lønnsutbetaling.

Små selskaper har kanskje ikke et slikt beløp på søknadstidspunktet, men i dette tilfellet må forvalteren kontakte trygdekassen for at pengene skal betales direkte til den ansatte. Godtgjørelsen betales en gang for alle de 140 dagene med ferie. Det er nødvendig å ta hensyn til 100% av kvinnens gjennomsnittlige daglige inntekt for de to foregående kalenderårene.

Etter å ha tatt sykefravær har en ung mor rett til å skrive en søknad om permisjon for å ta seg av en baby opp til 1, 5 år gammel og motta en månedlig godtgjørelse på 40% av den gjennomsnittlige månedslønnen. Denne typen kontantbetaling må overføres til arbeidstakeren hver måned, samtidig som resten av de ansatte får lønn.

Hvis arbeidsgiveren ikke betaler fordelene i tide

Noen ganger hender det at fødselspenger blir forsinket eller ikke betales i det hele tatt. For en gravid kvinne eller en ung mor er dette mye stress. Men hun bør vite at loven er på hennes side, og hun kan alltid forsvare sin rett til å motta fordeler.

Hvis midlene ikke ble betalt innen den angitte tidsrammen, kan den ansatte kontakte Arbeidstilsynet. I noen tilfeller fører dette til et bestemt resultat. Hvis arbeidsgiveren nekter å betale fordeler, kan kvinnen gå til retten. Samtidig har hun full rett til erstatning for moralsk skade og omberegning av det skyldige beløpet i henhold til refinansieringsrenten.

Hvis ytelser ikke blir utbetalt i 3 eller flere måneder, kan den ansatte kontakte politiet. For tiden kan slike handlinger av hodet medføre strafferettslig ansvar.

Anbefalt: