Hva Er Driftsmåtene Til Bedriften?

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Driftsmåtene Til Bedriften?
Hva Er Driftsmåtene Til Bedriften?

Video: Hva Er Driftsmåtene Til Bedriften?

Video: Hva Er Driftsmåtene Til Bedriften?
Video: Startup CEO: Creating Your Company's Operating System 2024, April
Anonim

Problemer relatert til driftsmåtene til bedriften er regulert av den russiske føderasjonens arbeidskode. Den viktigste, mest brukte arbeidsmodusen er en normalisert arbeidsdag, som varer 9 timer, med tanke på en times lunsjpause. Men i noen tilfeller brukes andre moduser for å optimalisere driften av bedriften.

Hva er driftsmåtene til bedriften?
Hva er driftsmåtene til bedriften?

Bedriftsmodus for bedrifter

Kapittel 17 i den russiske føderasjonens arbeidskode oppregner flere typer arbeidstidsregimer som kan operere i et foretak. Dette er:

- standardisert 8-timers arbeidsdag;

- uregelmessig arbeidstid;

- arbeidskraft aktivitet i en fleksibel tidsplan;

- jobbe i skift;

- oppsummert bokføring av arbeidstimer;

- arbeidsaktivitet med mulighet for å dele arbeidsdagen i deler.

Hovedtrekkene i driftsmodusene til bedriften

Standard arbeidsdag er 40 timer i uken, ansatte jobber med lunsjpauser fra mandag til fredag, mens siste arbeidsdag forkortes med 1 time.

Uregelmessig arbeidstid er regulert av artikkel 101 i den russiske føderasjonens arbeidskode. Den brukes hovedsakelig til personer som har administrative stillinger hvis arbeidstid ikke kan registreres. Arbeidskodeksen tillater involvering av disse arbeidstakerne i utførelsen av deres offisielle oppgaver utenfor den fastsatte arbeidstiden for dem. Uregelmessig arbeidstid er ikke etablert for alle; bruken av dem må være fastsatt i en ansettelses- eller tariffavtale.

Arbeidsaktivitet i en fleksibel tidsplan er regulert av artikkel 102 i den russiske føderasjonens arbeidskode. I denne driftsmåten bestemmes begynnelsen av arbeidsdagen, slutten eller den totale varigheten etter avtale mellom partene. Arbeidstakeren er forpliktet til å arbeide det totale antall arbeidstimer som arbeidsgiveren har fastsatt i løpet av regnskapsperioden, og som tas som arbeidsdag, uke, måned osv.

Det er tilrådelig å bruke skiftarbeidsmodus i virksomheter der det er en kontinuerlig produksjonssyklus. Dette regimet er regulert av artikkel 103 i den russiske føderasjonens arbeidskode. Arbeid organisert i 2, 3 eller 4 skift muliggjør mer effektiv bruk av dyrt høyteknologisk utstyr, maskiner og mekanismer. Omtrentlige skiftplaner anbefales for bruk av presisering av Statskomiteen for arbeid i Sovjetunionen og All-Union Central Council of Trade Unions av 8. april 1967.

Den oppsummerte regnskapsføringen av arbeidstiden utføres i tilfelle når den standardiserte varigheten av arbeidsdagen ikke kan overholdes når du utfører visse typer arbeid. I dette tilfellet bør den maksimale varigheten av den etablerte regnskapsperioden ikke overstige 1 år.

Virkemåten til bedriften med muligheten for å dele arbeidsdagen i deler er etablert i tilfelle der det er nødvendig og på grunn av arbeidets spesielle natur. Den kan også brukes når du utfører arbeid, hvis intensitet varierer betydelig i løpet av en arbeidsdag (skift). I dette tilfellet er det tilrådelig å dele opp arbeidsdagen i deler slik at arbeidstakere ikke står inaktiv under ett kontinuerlig skift.

Anbefalt: