Hvordan Definere Fridager

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Definere Fridager
Hvordan Definere Fridager

Video: Hvordan Definere Fridager

Video: Hvordan Definere Fridager
Video: Calendr Adfent - Diwrnod 5 2024, April
Anonim

I samsvar med arbeidskoden i Russland er det bare 12 høytider i året. Men siden de alle "flyter" på kalenderen, blir innbyggerne ofte forvirret om definisjonen av fridager.

Hvordan definere fridager
Hvordan definere fridager

Bruksanvisning

Trinn 1

De tolv viktigste høytidsferiene er beskrevet i artikkel 112 i arbeidsloven. Dette er dager fra 1. januar til og med 5. januar, 7. januar (jul), 23. februar (Forsvarer av fedrelandsdagen), deretter den internasjonale kvinnedagen - 8. mars, vår- og arbeidsdagen, også kjent som 1. mai - 1. mai, seiersdagen mai 9, Russland-dagen 12. juni. Da jobber alle innbyggere helt fram til november, og først 4. november hviler de på National Unity Day. Disse datoene er ikke så vanskelige å huske. De er alltid ikke-fungerende og blir aldri overført.

Steg 2

Behovet for å planlegge helger og arbeidsdager oppstår når ferien faller på lørdag eller søndag. Og også (men ikke alltid) hvis en arbeidsdag faller mellom vanlige helger og høytider. For eksempel faller 1. mai i 2012 på en tirsdag. For å optimalisere arbeidsplanen i landet, bestemmer regjeringen utsettelsene. Så i 2012 bestemte hun seg for å utsette lørdag 28. april til mandag 30.. Og innbyggerne jobbet offisielt på lørdag, men hvilte så i tre dager på rad.

Trinn 3

Det er viktig å vite slike overføringer for alle innbyggere i landet, også de som av en eller annen grunn ikke jobber. De fleste statlige, kommunale institusjoner er avhengige av regjeringsgodkjente helgoverføringer. Det er lett å finne ut datoene. De er planlagt et år i forveien. De relevante myndighetsbestemmelsene er publisert i offisielle kilder. Og i forbindelse med dem utarbeides det en produksjonskalender ved hvert foretak som indikerer alle helligdager og ikke-virkedager, samt antall arbeidstimer. Tross alt slutter arbeidsdager før ferien en time tidligere enn vanlig.

Anbefalt: