Hvordan Registrere Deg For Arbeidsledighet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Registrere Deg For Arbeidsledighet
Hvordan Registrere Deg For Arbeidsledighet

Video: Hvordan Registrere Deg For Arbeidsledighet

Video: Hvordan Registrere Deg For Arbeidsledighet
Video: WebCV: Hvordan registrere din CV 2024, Kan
Anonim

Hvis du i intervallet mellom å forlate en jobb og enheten til en annen, ikke registrerer deg på et arbeidssenter, vil ikke dette være et brudd. Å være i status som arbeidsledig gir deg imidlertid rett til å motta fordeler og motta en rekke andre sosiale fordeler: gratis opplæring i et nytt yrke, penger til å starte egen virksomhet, resultatregnskap for beregning av tilskudd til bolig og felles tjenester, etc.

Hvordan registrere deg for arbeidsledighet
Hvordan registrere deg for arbeidsledighet

Nødvendig

  • - passet;
  • - arbeidsbok med den siste posten om oppsigelsen;
  • - sertifikat for IP-nedleggelse eller LLC-avvikling (hvis noen);
  • - et lønnsbevis for året før du kontakter arbeidsstedet fra det siste arbeidsstedet i form av et arbeidssenter;
  • - utdanningsdokument;
  • - fødselsattester for barn (hvis noen);
  • - passbook for beregning av dagpenger.

Bruksanvisning

Trinn 1

Det første de vil se på sysselsettingssenteret er arbeidsboken din med den siste oppsigelsesjournalen. Ved beregning av ytelsen kan grunnlaget for sistnevnte være relevant. De som avskjediges av egen fri vilje eller for brudd på arbeidsdisiplin, har bare krav på minimumsgodtgjørelse. De som har mistet jobben på grunn av personalreduksjoner eller etter avtale mellom partene, kan kreve mer.

Hvis du var en enkelt gründer eller grunnlegger av et selskap, ta med deg et sertifikat for oppsigelsen av den enkelte gründer eller avviklingen av bedriften.

Du trenger også et dokument om utdanning (vitnemål eller sertifikat) og hvis du har fødselsattest for barn.

Steg 2

Etter å ha undersøkt dokumentene dine på arbeidsformidlingen, vil de gi deg et lønnsattestskjema fra din siste jobb. Hvis du har byttet arbeidsgiver i løpet av året, trenger du et slikt dokument fra hver av dem. Hvis du ble permittert for mer enn et år siden, kan det hende at sertifikatet ikke kreves.

Du gir skjemaet til regnskapsavdelingen, og når du har mottatt det ferdige dokumentet, kommer du til arbeidsformidlingen.

Mest sannsynlig vil du på dette tidspunktet bli bedt om å åpne en sparebank for å beregne fordelene. I noen tilfeller kan dette bare gjøres i et begrenset antall Sberbank-filialer, og en liste over dem vil bli gitt til deg på arbeidsformidlingen.

Trinn 3

Når du tar med en komplett pakke med dokumenter til arbeidsformidlingen, blir du bedt om å fylle ut et spørreskjema. I utgangspunktet er spørsmål knyttet til personopplysninger: navn, adresse, passdata osv.

Spesielt bemerkelsesverdige er seksjonene om stillingskrav (her er det bedre å ikke være beskjeden, for på dette grunnlaget vil de da bestemme hvilke ledige stillinger som passer for deg, og flere avslag fra en passende jobb er fulle av fratakelse av fordeler) og hjelp fra senteret du forventer å motta: fordeler arbeidsledighet, finne en passende jobb, gratis opplæring, tilskudd til å starte en virksomhet, etc.

Det er verdt å påpeke bare de du virkelig stoler på. Når det gjelder gratis utdanning, er det bedre å ikke smigre deg selv: antall plasser på slike kurs er begrenset, og kvaliteten på opplæringen er kanskje ikke på nivå.

Trinn 4

Etter registrering blir du tildelt den første dagen og klokkeslettet da du må sjekke inn på arbeidsformidlingen. Dette må tas på alvor. Manglende opptreden til rett tid uten gyldig grunn (sykefravær er anerkjent som støttedokument) truer med fratakelse av ytelser.

Anbefalt: