Hvordan Beregne Tvangsfravær

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Tvangsfravær
Hvordan Beregne Tvangsfravær

Video: Hvordan Beregne Tvangsfravær

Video: Hvordan Beregne Tvangsfravær
Video: CTM 2021: Sote & Tarik Barri – Forced Absence 2024, Kan
Anonim

Når oppsigelsen eller suspensjonen fra jobben skjer på arbeidsgiverens initiativ og av de relevante myndighetene er anerkjent som ulovlig, får den avskjedigede eller suspenderte arbeidstakeren betalt tvangsfravær, basert på gjennomsnittsfortjenesten for de 12 månedene som var før oppsigelsen eller suspensjon. Beregningen av gjennomsnittsinntekten utføres under hensyntagen til koeffisienten til lønnsøkningen i bedriften. I noen tilfeller blir arbeidsgiveren tvunget til å betale moralske skader til den oppsagte arbeidstakeren, hvis dette har bevismessig grunnlag.

Hvordan beregne tvangsfravær
Hvordan beregne tvangsfravær

Bruksanvisning

Trinn 1

Oppsigelse eller suspensjon fra jobb kan erklæres ulovlig av en domstol, påtalemyndighet eller arbeidstilsyn. I dette tilfellet er arbeidsgiveren forpliktet til å gjeninnsette arbeidstakeren på jobb og betale for alle dagene med tvangsfraværet.

Steg 2

For å beregne utbetaling av tvangsfravær, legg sammen alle opptjente beløp som forsikringspremien ble belastet for de 12 månedene før tvangsfraværet og delt på antall arbeidsdager i faktureringsåret, basert på en seks-dagers arbeidsuke. Resultatet multipliseres med alle arbeidsdager med tvangsfravær, legg til summen av den regionale koeffisienten og trekk 13% av inntektsskatten.

Trinn 3

Hvis tollsatsene eller lønningene ble økt i løpet av perioden med tvangsfravær i bedriften, bør den faktiske lønnen som viste seg etter økningen, deles med lønnen som var før økningen. Det resulterende tallet vil være koeffisienten som betalinger for perioden med tvangsfravær må økes med. For å gjøre dette må den gjennomsnittlige dagsatsen, hvis beregning er angitt ovenfor, multipliseres med det gjennomsnittlige antall dager i en måned, med 29, 4. Du vil få betalingsbeløpet for en arbeidsmåned med tvangsfravær. Dette tallet multipliseres med lønnsøkningskoeffisienten og antall måneder det var tvangsfravær med økt lønn.

Trinn 4

Eller det beregnede koeffisientbeløpet skal deles med 29, 4, multiplisert med gjennomsnittlig dagsats og multiplisert med antall dager med tvangsfravær når lønnen i bedriften ble økt. Resten av fraværsdagene skal telles som beskrevet ovenfor. Resultatene legges sammen. Dette tallet multipliseres med distriktskoeffisienten, og inntektsskatt trekkes fra totalen.

Anbefalt: