Hvordan Arven Fordeles

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Arven Fordeles
Hvordan Arven Fordeles

Video: Hvordan Arven Fordeles

Video: Hvordan Arven Fordeles
Video: Arveklasser - hvem arver hvad - eJura.dk 2024, Kan
Anonim

Når det gjelder arv, kan du forvente at det vil være mange som ønsker å gjøre krav på det. Men i dette tilfellet trer loven i kraft, i samsvar med hvilken fordelingen av arven skjer.

Hvordan arven fordeles
Hvordan arven fordeles

Hvordan kan en arv deles etter vilje

Arven kan deles ved vilje eller, i fravær av den, ved lov. Enhver person kan fritt disponere arven sin og bestemme hvem som skal få den etter hans død. Han har rett til å utelukke fra listen over arvinger de som har rett til å arve ved lov, bortsett fra de som er den obligatoriske arvingen. Disse inkluderer hans mindreårige eller funksjonshemmede barn, hans funksjonshemmede ektefelle og foreldre, samt avhengige personer som bor hos ham i minst et år. Obligatoriske arvinger, uavhengig av testatorens vilje uttrykt i testamentet, kan kreve halvparten av andelen som skyldes dem ved lov.

Resten av personene som er angitt i vil motta sine aksjer i proporsjoner bestemt av testatoren. Han kan også distribuere eiendommen sin mellom dem, og spesifisere spesifikt hva som kommer av eiendommen til hvem. Hvis han ikke har gjort det, deles arven mellom de personene som er oppført i testamentet i like store andeler.

Fordeling av arv ved lov

I tilfelle det ikke er noen vilje, trer den russiske sivilregel i kraft. I samsvar med artikkel 1142-1145 og 1148 bestemmes arvefølgen. Totalt sett foreskriver loven åtte linjer med arv, hvorav de to siste ikke lenger knytter blodbånd til testatoren. Arvinger som tilhører samme kø, kan bare søke om arv hvis det ikke er arvinger til de tidligere køene. Dette kan skje når de ikke er i verden eller de ikke har arverett. I henhold til artikkel 1117 kan de også utelukkes fra deltakelse i utdelingen av arven eller fratas den i samsvar med nr. 1 i art. 1119. Arvingene til de foregående køene godtar kanskje ikke arven eller nekter den. Arvinger av første orden inkluderer barn, ektefelle og foreldre.

Arvinger som er i samme rekkefølge, mottar arven i like store andeler, med unntak av de som er i denne linjen av representasjonsretten. Det vil si at de er etterkommere - sønner, døtre eller foreldre til arvingen etter lov fra denne linjen, som døde før arven åpnet eller samtidig med personen som forlot arven. I dette tilfellet er andelen av den avdøde arvingen fra køen delt likt mellom alle som representerer ham i denne køen.

Anbefalt: