Hvordan Få Overtidsarbeid

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få Overtidsarbeid
Hvordan Få Overtidsarbeid

Video: Hvordan Få Overtidsarbeid

Video: Hvordan Få Overtidsarbeid
Video: Hvordan jeg fikk GRATIS og BETALT utdannelse 2024, Kan
Anonim

Overtidsarbeid anses å være overarbeid utover den etablerte arbeidstiden på en daglig basis eller i løpet av regnskapsperioden generelt på initiativ fra arbeidsgiveren, og er regulert av artikkel 99 og 152 i den russiske føderasjonens arbeidskode. For ansatte som det er inngått en arbeidsavtale med uregelmessig arbeidstid, anses arbeid utover den normale arbeidsdagen eller regnskapsperioden som er regulert av artikkel 91 i Den russiske føderasjonens arbeidskode, ikke overtid og betales ikke dobbelt. Det er en viss prosedyre for registrering av overtidsarbeid i samsvar med kravene i arbeidslovgivningen.

Hvordan få overtidsarbeid
Hvordan få overtidsarbeid

Nødvendig

  • - varsling;
  • - skriftlig avtale;
  • - rekkefølge.

Bruksanvisning

Trinn 1

I henhold til arbeidsretten må arbeidsgiveren innhente skriftlig samtykke fra alle ansatte som skal jobbe overtid. Samtykke kreves ikke bare hvis det er en naturkatastrofe, ulykke, menneskeskapt katastrofe eller situasjoner som truer menneskers liv og helse. Men gravide kvinner, mindreårige ansatte kan ikke være involvert i arbeid i krisesituasjoner, selv ikke med deres skriftlige samtykke.

Steg 2

Funksjonshemmede arbeidstakere, kvinner med barn under tre år, aleneforeldre, foresatte som oppdrar barn under 14 år, ansatte som tar seg av alvorlig syke pårørende, kan være involvert i krisesituasjoner og nødsituasjoner. Men bare med skriftlig samtykke og et sertifikat om at overtidsarbeid ikke vil skade deres helse eller helsen til alvorlig syke pårørende som blir tatt vare på.

Trinn 3

Arbeidskodeksen gir også en liste over jobber som arbeidsgiveren kan involvere arbeidstakere i overtid med skriftlig samtykke til. Dette er behovet for å fullføre det påbegynte arbeidet eller å fullføre det hvis det skjedde en forsinkelse på grunn av tekniske årsaker eller andre uforutsette situasjoner, og hvis det ikke fullføres i tide, bærer det betydelig tap, inkludert for tredjeparter, en trussel mot helse og liv av folk. Under midlertidig arbeid med reparasjon eller restaurering av utstyr, hvis manglende oppfyllelse truer med å stoppe produksjonen. Med kontinuerlig produksjon, som ikke kan stoppes, og det er ingen som fortsetter arbeidet.

Trinn 4

Under noen omstendigheter kan ansatte være involvert i overtid i ikke mer enn 4 timer på to dager på rad og ikke mer enn 120 timer i løpet av året (artikkel 56 i arbeidsloven).

Trinn 5

Etter en skriftlig melding fra de ansatte om overarbeid og mottak av skriftlig samtykke, er arbeidsgiveren forpliktet til å utstede en ordre for hver ansatt hver for seg eller for alle ansatte, med angivelse av navn, strukturell enhet, stilling, overtid arbeidstid, begrunnelse for slikt arbeid og betalingsmåten. Det er ikke noe enhetlig bestillingsskjema for denne typen arbeid, så det utstedes i noen form.

Trinn 6

Betaling for arbeid utover normen, og normen er etablert i artikkel 91 i Arbeidskodeksen for Den Russiske Føderasjon, utføres for de første 2 timene med arbeid - i et og et halvt beløp, for påfølgende arbeidstid - i dobbelt så mye (artikkel 152 i den russiske føderasjonens arbeidskode). Hvis gunstigere forhold ikke er spesifisert i selskapets interne rettsakter. På forespørsel fra den ansatte kan han få en ekstra fridag i stedet for dobbeltbetaling for overtidsarbeid.

Anbefalt: