Hvilke Dokumenter Som Må Leveres For å Inngå En Arbeidsavtale

Innholdsfortegnelse:

Hvilke Dokumenter Som Må Leveres For å Inngå En Arbeidsavtale
Hvilke Dokumenter Som Må Leveres For å Inngå En Arbeidsavtale

Video: Hvilke Dokumenter Som Må Leveres For å Inngå En Arbeidsavtale

Video: Hvilke Dokumenter Som Må Leveres For å Inngå En Arbeidsavtale
Video: Arbeidsavtale 2024, Kan
Anonim

Når du inngår et rettsforhold med en arbeidsgiver, er det nyttig for en jobbsøker å kjenne til rettighetene for, om nødvendig, å kunne forsvare dem.

Hvilke dokumenter som må leveres for å inngå en arbeidsavtale
Hvilke dokumenter som må leveres for å inngå en arbeidsavtale

Nødvendig

  • - pass eller annet identifikasjonsdokument (militær ID, midlertidig identitetskort);
  • - arbeidsbok (hvis en ansatt får jobb for første gang, eller det forventes en deltidsjobb, kreves det ikke en arbeidsbok);
  • - TIN (skattebetalers identifikasjonsnummer);
  • - forsikringsbevis for pensjonsforsikring (SNILS);
  • - et dokument om utdanning må presenteres på forespørsel fra arbeidsgiveren;
  • - bevis på inntekt i form av 2-NDFL, fødselsattest for et barn, funksjonshemming, retten til andre ytelser (for beregning av skattefradrag ved beregning av inntektsskatt);
  • - militære registreringsdokumenter (i nærvær av militærtjeneste);
  • - et dokument om fravær av straffeattest (det er en liste over yrker som gir rett til å kreve dette dokumentet);
  • - konklusjonen fra medisinsk kommisjon om faglig egnethet eller journal.

Bruksanvisning

Trinn 1

Det er ingen grunnleggende forskjell mellom begrepene en arbeidsavtale og en arbeidsavtale. Begge disse dokumentene er regulert av arbeidslovgivningen i Russland. En arbeidsavtale kalles vanligvis en forenklet versjon av en arbeidsavtale, men i noen tilfeller kan det utarbeidede dokumentet vise seg å være en sivilrettslig kontrakt for utførelse av en bestemt type og mengde arbeid. Kontrakter av denne typen er underlagt sivil loven i Den russiske føderasjonen. I dette tilfellet vil den ansatte ikke ha noen privilegier og sosiale garantier, i tillegg til de som er skrevet i selve kontrakten. I dette tilfellet er begge parter like i sine rettigheter, og derfor bør du nøye lese hva som står i dokumentet når du registrerer et rettsforhold med en arbeidsgiver.

Steg 2

Noen ganger, ved å dra nytte av uvitenheten til jobbsøkere, ber arbeidsgivere om en pakke med dokumenter som ikke er foreskrevet i loven. Det er nyttig å vite at den russiske føderasjonens arbeidskode inneholder en liste over nødvendige dokumenter, og at arbeidsgiveren ikke trenger et sertifikat og andre papirer som ikke er foreskrevet i loven.

Trinn 3

For å inngå en arbeidsavtale må du sende inn en minimumspakke med dokumenter: pass, arbeidsbok, SNILS (sertifikat for pensjonsforsikring), utdanningsdokument (om nødvendig). Hvis denne pakken vanligvis er nok for en arbeidsavtale, kan det være nødvendig med andre dokumenter som skal sendes til regnskapsavdelingen for forhold i henhold til en arbeidsavtale: et inntektssertifikat fra et tidligere arbeidssted, sertifikater som bekrefter retten til skattefradrag og fordeler.

Trinn 4

I tillegg til de oppførte dokumentene, kan ikke arbeidsgiveren kreve andre. Brudd på denne regelen kan resultere i en administrativ bot eller suspensjon av virksomheten til en bedrift eller individuell entreprenør i opptil 90 dager hvis ansatte klager til de rette myndighetene.

Anbefalt: