Hvordan Beregne Moralsk Skade

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Moralsk Skade
Hvordan Beregne Moralsk Skade

Video: Hvordan Beregne Moralsk Skade

Video: Hvordan Beregne Moralsk Skade
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, Kan
Anonim

Moralske skader oppstår fra ikke-eiendomstap på grunn av fysisk eller psykisk lidelse forårsaket av en annen persons handling eller unnlatelse. Men hvordan beregner man mengden moralsk skade?

Hvordan beregne moralsk skade
Hvordan beregne moralsk skade

Bruksanvisning

Trinn 1

Det er vanskelig å beregne den moralske skaden. Snarere kan vi snakke om et sett med dokumenter og bevis som bekrefter fakta om å forårsake deg moralsk skade. Hvis du bestemmer deg for å gå til retten med et krav for å ha påført deg moralsk skade og erstatning for moralsk skade, må du være forberedt på at retten, i mangel av solide bevis, kan avvise kravet ditt.

Steg 2

Gi bevis for moralsk skade på deg. Slike bevis inkluderer vanligvis dokumenterte fakta om fysisk og mental lidelse (for eksempel helseforringelse eller manglende evne til å fortsette et normalt sosialt liv).

Trinn 3

Gi bevis på den ulovlige oppførselen til personen som forårsaket deg moralsk skade. Men hvis domstolen anser at slike bevis ikke bare fører til sivil, men strafferettslig ansvar, kan saken om de ulovlige handlingene til krenkeren av din sjelefred deles inn i en egen prosedyre og overføres til riktig domstol, hvis dette var ikke kjent tidligere. I tillegg, hvis du ikke har til hensikt å bringe personen som skadet deg til strafferettslig ansvar, kan saken om erstatning for moralsk skade ende i din favør.

Trinn 4

Samle bevis for å støtte en objektiv årsakssammenheng mellom en persons urettmessige oppførsel og skade deg. For eksempel, hvis barnet ditt blir bitt av en hund, og du opplever moralsk lidelse på grunn av dette, kan dette ikke være grunn til et krav om erstatning for moralsk skade. Det er en annen sak om hunden biter deg, og du ble tvunget til å ta sykmelding. I dette tilfellet har du rett til å kreve erstatning for moralske skader fra eieren.

Trinn 5

Loven foreskriver at den totale mengden moralsk skade ikke kan overstige 720 minstelønn (som omtrent tilsvarer gjennomsnittlig inntekt i 10 år). Imidlertid er det ingen ubetinget formel som du kan beregne moralsk skade på, så bruk sunn fornuft når du vurderer den slik at retten ikke har mulighet til å tvile på sunnheten din.

Anbefalt: