Hvordan Kompensere Moralsk Skade

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Kompensere Moralsk Skade
Hvordan Kompensere Moralsk Skade

Video: Hvordan Kompensere Moralsk Skade

Video: Hvordan Kompensere Moralsk Skade
Video: Компенсация морального вреда за незаконное уголовное преследование / moral damage 2024, Kan
Anonim

Refusjon av tilstrekkelig moralsk skade er mye vanskeligere å få enn noen annen. Årsaken er at reglene ikke lenger er etablert av staten, selv om selvfølgelig alt skjer innenfor lovens rammer, og dommerens subjektive holdning til saken. Kompensasjon for moralsk skade refererer til sivile saker, og i løsningen av dem spiller dommerens holdning til emnet diskusjon alltid en dominerende rolle. Dommere er også mennesker, og ingenting menneskelig er fremmed for dem.

Hvordan kompensere moralsk skade
Hvordan kompensere moralsk skade

Bruksanvisning

Trinn 1

For å oppnå det du vil, må du forberede deg grundig på prosessen. Tenk på hvor alvorlig du anser deg selv som en skadet person. Bestem selv om du virkelig vil starte denne prosessen. Hvis du er i tvil om muligheten for denne virksomheten, ikke start den.

Steg 2

Utforsk dine rettigheter som du samler inn for å kreve erstatning for moralske skader. Velg mellom alle formuleringene som passer best for begrunnelsen for saken din. Din jobb er å overbevise dommeren om at du led og fortjener erstatning for lidelsen.

Trinn 3

Tenk nøye over beløpet du planlegger å be om kompensasjon. Naturligvis angir sivilprosessloven beløpene som er egnet for visse skadekategorier, men hvilket nummer du skal oppgi er opp til deg. Prøv å ikke være for grådig, det er bedre å lytte til råd fra en advokat som, fra egen erfaring, vil korrigere tallene. Forresten, det er bedre å bruke tjenestene til en advokat hvis beløpet du planlegger å be om ikke er lite, og hvis saken er noe delikat. Det vil være tryggere med en advokat, men du bør fortsatt studere rettighetene dine.

Trinn 4

Før du går til retten, snakk med tiltalte. Det burde ikke være en overraskelse for ham hverken dine krav eller mengden ikke-økonomisk skade du vil be om fra ham. Hvis tiltalte har nok tid til å tenke på informasjonen, kan saken løses mye raskere og enklere enn om du bare forteller ham all denne informasjonen på selve rettsmøtet.

Trinn 5

Ikke ombestem deg under diskusjonen. Ikke reduser skademengden og ikke endre forholdene. Under forarbeidet med en advokat, bli enige om alt og fokuser på de endelige tallene og vilkårene for transaksjonen. I retten må du ikke trekke deg tilbake, men forsvare dine synspunkter. Bare slik tillit kan overbevise dommeren om at du virkelig har lidd og fortjener erstatning for den moralske skaden du har påført deg.

Anbefalt: