Er Det Mulig å Stemme På Midlertidig Registrering

Innholdsfortegnelse:

Er Det Mulig å Stemme På Midlertidig Registrering
Er Det Mulig å Stemme På Midlertidig Registrering

Video: Er Det Mulig å Stemme På Midlertidig Registrering

Video: Er Det Mulig å Stemme På Midlertidig Registrering
Video: Lurer du på hvordan du stemmer i valglokalet? 2024, Kan
Anonim

Du kan stemme på stedet for midlertidig registrering når det gjelder føderale valg. Når det gjelder regioner og kommuner, kan en slik rett bare utøves hvis personen er lokalisert henholdsvis i regionen eller kommunen.

Er det mulig å stemme på midlertidig registrering
Er det mulig å stemme på midlertidig registrering

Personer som er registrert i mer enn tre måneder kan stemme på bostedet. For å gjøre dette må du oppgi informasjon om midlertidig registrering i en spesiell applikasjon. Studentene forsvinner også under denne kategorien. Nikolai Bulaev (nestleder for den sentrale valgkommisjonen) bemerker: hvis en person har en midlertidig registrering i mer enn tre måneder på distriktet der distriktet der valget foregår, er han utstyrt med aktiv stemmerett.

Du kan få et fraværssertifikat fra kommisjonen på stedet for hovedregistreringen. Samtidig eksisterer ikke tidlig avstemning nå.

Noen finesser

Det er ikke alltid mulig å stemme på midlertidig registrering. Det er for eksempel umulig å gjøre dette i en annen by under kommunevalget, siden de bare holdes på territoriet til en bestemt kommune.

Hvis vi snakker om den regionale formen, kan du bruke stemmeretten. Når en by er i samme område, foreskriver loven stemmegivning ved fraværsavstemning eller per post. I andre situasjoner kan det oppstå vanskeligheter.

Den enkleste måten er å stemme i en annen by på stedet for midlertidig registrering, hvis det er føderale valg. En person kan få et fraværssertifikat uavhengig eller gjennom en pålitelig person.

Hvordan få fraværsbevis

For dette skrives en uttalelse som angir årsaken. Du må fremvise passet ditt. Hvis personen av en eller annen grunn ikke kan gjøre dette, blir papiret utstedt til representanten under en fullmakt som er sertifisert av en notarius. Administrasjonen har rett til å forsikre det:

  • en medisinsk og profylaktisk institusjon;
  • stedet der mistenkte eller tiltalte blir arrestert;
  • militærenhet.

Hvis velgeren befinner seg i utlandet i Russland, gjør utdanningsinstitusjonen det mulig å utøve sin rett på den russiske ambassadens territorium.

Spesielle vilkår gis for studenter som er registrert på utdanningsherberget. De deltar i valg ved valgkommisjonen, som stedet for deres midlertidige opphold tilhører. Samtidig trenger de ikke å motta et spesielt sertifikat. Den samme retten gjelder vernepliktige.

Du kan finne ut adressen og kontaktene til valgkommisjonen i lokal presse eller på den offisielle nettsiden til den regionale valgkommisjonen. Det er nødvendig å informere om ønsket om å delta i valget på forhånd. 45-20 dager før avstemningsdagen kan du gjøre dette i territoriale kommisjoner. Hvis det er færre dager igjen, er distrikts-IC-er engasjert i utstedelse.

Anbefalt: