Disiplinæransvar: Den Russiske Føderasjonens Arbeidskode, Artikkel 192

Innholdsfortegnelse:

Disiplinæransvar: Den Russiske Føderasjonens Arbeidskode, Artikkel 192
Disiplinæransvar: Den Russiske Føderasjonens Arbeidskode, Artikkel 192

Video: Disiplinæransvar: Den Russiske Føderasjonens Arbeidskode, Artikkel 192

Video: Disiplinæransvar: Den Russiske Føderasjonens Arbeidskode, Artikkel 192
Video: В Мосвкве на форуме встретились волонтеры из 40 стран - Россия 24 ​ 2024, April
Anonim

Den russiske føderasjonens arbeidskode beskriver alle typer samhandling mellom en ansatt og ledelsen, inkludert disiplinæransvar. Dette aspektet av arbeidskraft er beskrevet i detalj og regulert av artikkel 192 i den russiske føderasjonens arbeidskode - det er i den som alle typer brudd og tiltak som kan iverksettes er angitt.

Disiplinæransvar: Den russiske føderasjonens arbeidskode, artikkel 192
Disiplinæransvar: Den russiske føderasjonens arbeidskode, artikkel 192

Alle arbeidere har sitt eget ansvar. Straffer kan pålegges den ansatte for feil ytelse eller forsømmelse. Disiplinæransvar er standardisert i den russiske føderasjonens arbeidskode, nemlig artikkel 192. Den beskriver i detalj hvilke typer brudd på arbeidsdisiplin, og tiltakene som treffes for hver spesifikk lovbrudd i forhold til lovbryteren. Ikke bare ledere er pålagt å lese artikkelen, men også alle ansatte i enhver produksjonsforening, kontor, inkludert lavere nivå.

Hva kan bringes til disiplinært ansvar

Den russiske føderasjonens arbeidskode definerer tydelig hvilke typer overtredelser, og til og med de minste lovbruddene for disiplinærtiltak. De er delt inn i to typer - generelle og spesielle. Den første typen inkluderer:

  • brudd på rutinemessig eller irrasjonell bruk av arbeidstid - fravær, hyppig fravær og forsinkelse,
  • funksjoner ved drift av maskiner og utstyr, som førte til skade på dem, manglende overholdelse av sikkerhetstiltak,
  • ignorering av reglene som er foreskrevet i charteret til en bestemt organisasjon, selskap, produksjonsforening,
  • umoralske handlinger - dukker opp på arbeidsplassen full, og noen ganger - uryddig, respektløs holdning til andre.

Spesielle krav stilles av ledelsen, er beskrevet i kontrakten inngått med den ansatte og i hans serviceinstruksjoner, som er individuelle for hver ansatt. Et eksempel er påminnelser til vakter, arbeidstakere i farlige næringer, krav om ikke offentliggjøring av visse data om arbeidsstedet, teknologiene som brukes og til og med oppskriften.

Typer av disiplinære sanksjoner i henhold til artikkel 192 i den russiske føderasjonens arbeidskode

Anvendelse av disiplinære sanksjoner mot en ansatt (ansatt) er tillatt i tilfelle brudd på arbeidsregler, instruksjoner eller normer av generell og spesiell karakter. I henhold til artikkel 192 i den russiske føderasjonens arbeidskode kan følgende typer straffer (straff) anvendes:

  • en bemerkning, vanligvis muntlig - brukt i tilfelle en første eller mindre overtredelse,
  • en irettesettelse - kan være muntlig og leveres personlig eller på en generalforsamling, skriftlig - med en oppføring i den ansattes personlige mappe og i arbeidsboken,
  • oppsigelse - begrunnelsen må være i samsvar med arbeidskoden og være inkludert i oppsigelsesrekkefølgen, med utstedelse av en kopi til den ansatte.

Før du iverksetter disiplinærtiltak som skriftlig irettesettelse eller oppsigelse, bør ledelsen kreve at den ansatte gir en skriftlig forklaring på overtredelsen. En forklarende merknad vurderes på en generalforsamling eller av en leder i nærvær av den fornærmede medarbeideren. Hvis forklaringene er tilstrekkelige og rettferdiggjør handlingen, brukes et mildere tiltak.

I tilfelle når den ansatte nekter å gi forklaringer, ikke kan gi forståelige argumenter, kan han straffes med avskjedigelse eller en skriftlig påtale, økonomisk straff. Det er viktig å forstå at tiltakene som er truffet i forhold til arbeidstakeren, må være i samsvar med artikkel 192 i arbeidskodeksen i Russland og kommentarene til den.

Anbefalt: