Overholdelse Av Stillingsbeskrivelsen: Spørsmål Til En Advokat

Innholdsfortegnelse:

Overholdelse Av Stillingsbeskrivelsen: Spørsmål Til En Advokat
Overholdelse Av Stillingsbeskrivelsen: Spørsmål Til En Advokat

Video: Overholdelse Av Stillingsbeskrivelsen: Spørsmål Til En Advokat

Video: Overholdelse Av Stillingsbeskrivelsen: Spørsmål Til En Advokat
Video: 3 ofte stillede spørgsmål til oliebehandling 2024, Kan
Anonim

I henhold til arbeidskoden i Russland er hoveddokumentet som regulerer forholdet mellom en arbeidsgiver og en arbeidstaker en ansettelseskontrakt. Loven nevner ikke et slikt dokument som stillingsbeskrivelse, men det tilhører antallet lokale forskrifter for arbeidsgiveren nevnt i del 2 i art. 21 i den russiske føderasjonens arbeidskode, noe som betyr at arbeidstakeren også må oppfylle forpliktelsene som er nedfelt i den.

Overholdelse av stillingsbeskrivelsen: spørsmål til en advokat
Overholdelse av stillingsbeskrivelsen: spørsmål til en advokat

Hva stillingsbeskrivelsen inneholder

I samsvar med brevet fra Rostrud nr. 3042-6-0 av 2007-09-08 er stillingsbeskrivelsen et dokument ved hjelp av hvilke arbeidsforhold mellom arbeidsgiver og arbeidstaker er regulert. Den inneholder en fullstendig beskrivelse av arbeidstakerens arbeidsfunksjon, grensene for hans ansvar, samt de kvalifikasjonskravene som gjelder for denne stillingen. Denne instruksjonen utvikles på grunnlag av kvalifiseringsreferansebøker og kvalifikasjonsegenskaper som finnes i dem.

Stillingsbeskrivelsen lar deg bestemme om en kandidat er egnet for en gitt stilling. Når du utfører sertifisering, er det et dokument som det avgjøres om en ansatt som allerede har en stilling tilsvarer sine arbeidsoppgaver. Instruksjoner skrevet for samme stilling, men forskjellige utøvere, lar deg distribuere samme grad av ansvar og arbeid som krever de samme kvalifikasjonene.

Hvordan lage en stillingsbeskrivelse riktig

Ved å sette sin underskrift på arbeidsavtalen forplikter arbeidstakeren seg til å oppfylle både generelle arbeidsoppgaver og de som ligger i en bestemt stilling. Men for ikke å "rote" teksten i arbeidsavtalen med oppføringen, anbefales det at arbeidsgiveren utvikler stillingsbeskrivelser, som er blant de lokale forskriftene, sammen med forskjellige bestemmelser, instruksjoner og regler som arbeidstakeren må gjøre før han begynte å utføre sine oppgaver. I dette tilfellet bør teksten til ansettelseskontrakten indikere at utførelsen av oppgavene til denne ansatte er regulert av stillingsbeskrivelsen.

For at stillingsbeskrivelsen ikke bare skal være et papir, ikke-bindende, har juridisk kraft og lederen har rett til å kreve at den overholdes, må den godkjennes av en egen ordre. Når han tiltrer, må den ansatte bli kjent med den mot signaturen ved å signere alle tre eksemplarene av den. Den første kopien blir deretter overført til HR-avdelingen for lagring, den andre til lederen, og den tredje forblir hos den ansatte.

Overholdelse av stillingsbeskrivelsen

Kravene og normene i stillingsbeskrivelsen må ikke bare overholdes av arbeidstakeren, men også av arbeidsgiveren. Ved å fastsette listen over ansvarsoppgaver, lar den deg tolke arbeid som går utenfor deres omfang som tillegg, og som krever ekstra betaling. På grunnlag av dette dokumentet har en ansatt rett til ekstra godtgjørelse ved kombinasjon av stillinger, oppfyllelse av pliktene til en midlertidig fraværende kollega, utvidelse av tjenesteområdet m.m.

Anbefalt: