Hvordan Skrive En Erklæring Om Manglende Betaling Av Underholdsbidrag

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive En Erklæring Om Manglende Betaling Av Underholdsbidrag
Hvordan Skrive En Erklæring Om Manglende Betaling Av Underholdsbidrag

Video: Hvordan Skrive En Erklæring Om Manglende Betaling Av Underholdsbidrag

Video: Hvordan Skrive En Erklæring Om Manglende Betaling Av Underholdsbidrag
Video: Friluftsliv Søknadskurs i 3 deler Samling 2 Hvordan skrive en god søknad 2024, April
Anonim

En erklæring om manglende betaling av underholdsbidrag skal skrives til namsmannen, med obligatorisk sending av en kopi til lederen for den tilsvarende avdelingen for namsmannstjenesten. Uttalelsen skal tydelig angi de faktiske omstendighetene, med fokus på de spesifikke datoene for betaling av underholdsbidrag, det totale beløpet på betalerens gjeld.

Hvordan skrive en erklæring om manglende betaling av underholdsbidrag
Hvordan skrive en erklæring om manglende betaling av underholdsbidrag

En erklæring om manglende betaling av underholdsbidrag skrives i tilfelle betaleren slutter å overføre de tilsvarende betalingene eller ikke bidrar med midler i sin helhet. Denne anken skrives til avdelingen for namsmannstjenesten på skyldnerens bosted. Vanligvis betales underholdsbidrag på grunnlag av en rettsavgjørelse eller en notarialavtale fra foreldrene, som har kraften til et utøvende dokument. Det er derfor, i tilfelle manglende betaling av tilsvarende beløp, en gjentatt anke til retten ikke er nødvendig, det er nok å henvende seg til namsmennene med en anmodning om å iverksette tiltak for å gjenoppta utbetaling av underholdsbidrag, for å betale ned resulterende gjeld.

Hva er kravene til søknadsskjemaet?

Det er ingen strenge krav til søknadsskjemaet for manglende betaling av underholdsbidrag; innholdet bestemmes også av søkeren avhengig av de spesifikke omstendighetene i saken. Adressedelen av søknaden angir den spesifikke avdelingen for namsmannstjenesten, dens beliggenhet, navnene på tjenestemennene som anken er rettet til. Hvis tvangsfullbyrdelsesprosedyrer mot skyldneren tidligere ble startet, anbefales det å sende en uttalelse i to eksemplarer: til lederen for den aktuelle avdelingen og til namsmannen selv, som behandler denne saken. Hvis saksbehandlingen ikke ble innledet tidligere, bør man begrense oss til en søknad rettet til avdelingslederen. Etter adressedelen er essensen av søknaden oppgitt, datoen er angitt på slutten av dokumentet, den personlige signaturen til søkeren blir satt.

Hva inneholder underholdsbidraget?

Hvis tidligere tvangsfullbyrdelsesprosedyrer ikke ble iverksatt mot skyldneren, bør søknaden definitivt be om å få iverksatt tvangsfullbyrdelsesprosedyrer, siden alle tvangsfullbyrdende handlinger blir tatt først etter denne handlingen. I dette tilfellet bør en avtale om betaling av underholdsbidrag eller en fullbyrdelsesvedtak legges ved søknaden. I tillegg bør du oppgi manglende betaling av underholdsbidrag fra skyldneren, datoen for avslutningen av betalingene (hvis de tidligere ble utført), det totale gjeldsbeløpet på tidspunktet for innsending av søknaden. Det er også nødvendig å be om tvangshandlinger som er rettet mot å tilbakebetale gjelden (sporing og obligatorisk henting av betaleren, sending av utøvende dokumenter til arbeidsgiveren, til kredittorganisasjoner, beslaglegging av eiendom, begrensning av reiser utenfor Russland og andre).

Anbefalt: