Er Loven Tilbakevirkende I Russland

Innholdsfortegnelse:

Er Loven Tilbakevirkende I Russland
Er Loven Tilbakevirkende I Russland

Video: Er Loven Tilbakevirkende I Russland

Video: Er Loven Tilbakevirkende I Russland
Video: Тысячи людей перекрыли дороги в Белграде 2024, Kan
Anonim

Loven med tilbakevirkende kraft i Russland brukes ikke på alle områder. Det er relevant for noen spørsmål om straffeloven. Retroaktivitet er alltid rettet mot å forbedre eller myke forholdene for fagene.

Er loven tilbakevirkende i Russland
Er loven tilbakevirkende i Russland

Nøkler: kobber, gull, tag, post, aluminium, underdomener

Tilbakevirkende kraft er et fenomen når den vedtatte prosedyren også gjelder rettsforhold som oppstod før loven ble vedtatt. Denne muligheten bestemmes av grunnloven og andre handlinger. Reguleringsdokumenter tillater eller ikke lovens tilbakevirkende kraft.

I Russland er det flere bestemmelser som avgjør muligheten for å bruke dette konseptet. Tilbakevirkende kraft kan bare brukes på de reglene som ikke forverrer menneskers situasjon, og som ikke forringer verdiene til menn og kvinner. For eksempel kan staten ikke innføre et skattetillegg etter loven med tilbakevirkende kraft. Ellers ville det være nødvendig å lade det de siste årene.

En ny regel som er beskrevet i reguleringsdokumenter, kan bare bli tilbakevirkende hvis det er en direkte indikasjon på dette i forskrifts- og lovdokumenter. Hvis det ikke er forskjellige normer, gjelder regimet som tidligere var dannet av kodene. Grunnloven til Den russiske føderasjon sier at ingen borgere kan holdes ansvarlige for en handling som på kommisjonstidspunktet ikke var noe lovbrudd.

Eksempler av

Et bemerkelsesverdig eksempel er avskaffelsen av dødsstraff. Hvis en person ble dømt til det, men domstolens avgjørelse ikke ble gjennomført, så når dødsstraff er avskaffet, erstattes slik straff med livsvarig fengsel.

Et annet eksempel er når en kontrakt ble inngått i henhold til den gamle sivilrettslige lovgivningen, men de nye bestemmelsene endrer dens virkning. I dette tilfellet styres juridiske forhold bare av den gamle loven. Dette skyldes det faktum at lovene i den sivile koden for Den russiske føderasjon i de fleste tilfeller ikke har tilbakevirkende kraft.

I hvilke områder brukes det?

Prinsippene brukes oftest i strafferetten. For eksempel er det umulig å vedta en lov der det er nødvendig å fengsle alle mennesker for det de gjorde for et år siden. Det er imidlertid mulig å vedta regler som reduserer straff for en bestemt gruppe tiltalte.

Oftere er loven ikke tilbakevirkende i:

  • sivil lov;
  • sivil prosessuell sfære;
  • skattelov.

Dette skyldes at tilbakevirkende lover på disse områdene kan komplisere rettsforholdet som utviklet seg før de ble vedtatt.

Dermed bør den vedtatte endringen overholde det generelle prinsippet om tilbakevirkende kraft, det vil si å myke opp eller eliminere ansvaret til de tidligere gyldige reglene. Det skal forbedre situasjonen for fagene. Du kan lese om de nye betydningene av lovbokstaven på de offisielle nettstedene, for eksempel er det nødvendigvis en publikasjon i "Parlamentarisk Gazette", "Rossiyskaya Gazeta". Alle endringer, kamrehandlinger i forhold til lovens tilbakevirkende kraft må offentliggjøres innen 7 dager.

Anbefalt: