Hva Er Regningsnummer 89417-6

Hva Er Regningsnummer 89417-6
Hva Er Regningsnummer 89417-6

Video: Hva Er Regningsnummer 89417-6

Video: Hva Er Regningsnummer 89417-6
Video: Пожарная сигнализация на базе прибора "ВЕРСЕТ-GSM 06ВМ" 2024, Mars
Anonim

Lovforslag 89417-6 ble introdusert for statsdumaen i Den russiske føderasjonen 7. juni 2012 av fire varamedlemmer - medlemmer av fire Duma-fraksjoner på vegne av komiteen for familie, kvinner og barn. Han foreslår endringer i fire eksisterende lover som skal gjøre det vanskelig for barn å få tilgang til helseskadelig informasjon.

Hva er regningsnummer 89417-6
Hva er regningsnummer 89417-6

Hovedbestemmelsene i lovforslaget denne våren ble diskutert offentlig på nettstedet til Association "League of Safe Internet" og på konferansen "RIF + CIB 2012", organisert av den russiske foreningen for elektronisk kommunikasjon. Hovedmålet med lovforslaget er å gjøre det vanskelig for visse informasjonsmaterialer å få tilgang til den russiske Internett-sonen. Vi snakker om barnepornografi, markedsføring av narkotika, psykofarmaka, selvmord. De viktigste endringene, ifølge lovforslaget, bør gjøres i de føderale lovene "Om informasjon, informasjonsteknologi og beskyttelse av informasjon" og "Om beskyttelse av barn mot informasjon som er skadelig for deres helse og utvikling." I tillegg til dem, bør det gjøres endringer i koden for administrative lovbrudd i Russland og i loven "Om kommunikasjon".

Mekanismen for å blokkere farlig nettstedinnhold, som er foreslått i lovforslaget, forutsetter at det vil opprettes en spesiell organisasjon som har ansvar for å overvåke og merke nettsider. Merkingen vil bli utført for fem aldersgrupper, og databasene som er samlet på denne måten vil deretter bli vurdert i henhold til kriteriene beskrevet i lovgivningen. Domenenavnene på de fornærmede nettstedene vil bli lagt til den "svarte listen" og blokkert av alle Internett-leverandører i Russland.

Lovforslaget godkjente sin første høring 6. juli 2012 og forårsaket en betydelig negativ reaksjon både fra publikum og fra tjenestemenn og politikere. Spesielt uttrykte presidentrådet for utvikling av sivilsamfunn og menneskerettigheter, kommunikasjonsministeren i Russland og Den russiske foreningen for elektronisk kommunikasjon sine klager over de foreslåtte formuleringene. I utgangspunktet var innsigelsene knyttet til manglende klarhet med organisasjonen, som skulle utarbeide de "svarte listene". Det var også nok vage innvendinger mot innføringen av sensur på Internett - den daglige selvblokkeringen av den russiske delen av Wikipedia forårsaket den største resonansen.

I andre og tredje avlesning, som fant sted 11. juli, ble lovutkastet, som endret, godkjent av statsdumaens varamedlemmer, og 18. juli gjorde varamedlemmerne til føderasjonsrådet det samme.

Anbefalt: