Hvordan Beregne Prosentandelen Av Planens Fullføring

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Prosentandelen Av Planens Fullføring
Hvordan Beregne Prosentandelen Av Planens Fullføring

Video: Hvordan Beregne Prosentandelen Av Planens Fullføring

Video: Hvordan Beregne Prosentandelen Av Planens Fullføring
Video: 15 // Utdanner jeg meg til arbeidsledighet? 2024, April
Anonim

En virksomhets effektive funksjon i en markedsøkonomi kan bare oppnås i tilfelle konstant kontroll over volum og kvalitet på produkter. En analyse av ytelsen til produksjon og salg av produkter må utføres hver måned, kvartal, halvår og år.

Hvordan beregne prosentandelen av planavslutningen
Hvordan beregne prosentandelen av planavslutningen

Nødvendig

produksjonsplan eller forretningsplan

Bruksanvisning

Trinn 1

Sett prognosemål for produksjon og salg av produkter. Planlagte indikatorer for hovedproduktutvalget må hentes fra dataene som er angitt i foretakets strategiske forretningsplan eller produksjonsplan. Produksjonsplanen utvikles vanligvis i begynnelsen av rapporteringsperioden og godkjennes av bedriftens leder. Produksjonsplanen skal ikke bare inneholde prognoseindikatorer for perioden, men også behovet for økonomiske ressurser for å oppnå disse indikatorene.

Steg 2

Bestem det totale faktiske produksjonsvolumet, kreditert implementeringen av planen for rapporteringsperioden. For å gjøre dette er det nødvendig å ta hensyn til data om virksomhetens bruttoproduksjon, det vil si for alle produserte og solgte ferdige produkter, inkludert pågående arbeid, samt arbeidet som foretas av bedriften. For å få et pålitelig estimat av oppfyllelsen av produksjonsplanen, er det nødvendig å analysere prosentandelen av oppfyllelsen av planen for hovedproduktene og for pågående arbeid.

Trinn 3

Beregn prosentandelen for oppfyllelse av planen for hovedproduktområdet, samt for pågående arbeid. Indikatoren for planoppfyllelse beregnes i dette tilfellet som forholdet mellom det totale faktiske produksjonsvolumet, tilskrevet oppfyllelsen av planen, og den totale planlagte produksjonen av produktene som er angitt i forretningsplanen eller produksjonsplanen til bedriften. Planens fullføringsgrad er uttrykt i prosent.

Trinn 4

Analyser innhentede data på prosentandelen av planen og sammenlign dem med dataene for forrige rapporteringsperiode. Som et resultat av en slik analyse er det mulig å bestemme nivået for økning i planens implementeringsnivå i denne rapporteringsperioden sammenlignet med fortiden. Hvis vekstraten er negativ, er det nødvendig å identifisere årsakene som påvirker gjennomføringen av planen negativt, samt å utvikle spesifikke tiltak for å forbedre driften av bedriften.

Anbefalt: