Hvordan Avskrive En Delrapport

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Avskrive En Delrapport
Hvordan Avskrive En Delrapport

Video: Hvordan Avskrive En Delrapport

Video: Hvordan Avskrive En Delrapport
Video: Hvordan lage budsjett i Excel del 3 2024, Kan
Anonim

I ethvert foretak blir det nødvendig å gjøre oppgjør med ansvarlige personer. Utstedelse av midler er ansvarlig for forretnings- og produksjonskostnader, for administrasjonskostnader for filialer, for betaling av forretningsreiser, for betaling av lønn. Denne typen transaksjoner er en slags kontanttransaksjoner fra foretaket. Derfor, for å oppfylle reglene for utstedelse og avskriving av innsendingsbeløpene på riktig måte, er det nødvendig å bli styrt av regelverket om gjennomføring av kontanttransaksjoner.

Hvordan avskrive en delrapport
Hvordan avskrive en delrapport

Nødvendig

  • - ordre fra leder av organisasjonen;
  • - forhåndsrapport;
  • - bokføring av inntekts- og utgiftsordrer;
  • - kontant kontantordre;
  • - kvitteringsordre
  • - en kvittering for å sette inn ubrukte midler.

Bruksanvisning

Trinn 1

Utsted kontanter til den ansvarlige personen, i henhold til kontantstrømningsordren. En slik ordre må utføres riktig, sertifisert med et stempel med detaljene i utgiftsnotatet og signaturene til hovedregnskapsføreren, kassereren og den ansvarlige personen. Utstedelse av midler til ansvarlig person skjer ved fremvisning av pass. Deretter må ordren for kontantstrøm registreres i regnskapsbok for kvitterings- og debetordre. For denne operasjonen må selskapets regnskapsfører foreta en regnskapsføring: Debet 71 "Oppgjør med ansvarlige personer" - Kreditt 50 "Kassereren" i mengden midler utstedt til den ansvarlige personen.

Steg 2

Skriv av de rapporterte beløpene basert på presentert forhåndsrapport. Forskuddsrapporten må utarbeides i ett eksemplar og bekreftes av signaturene til foretakssjefen, den ansvarlige personen og regnskapsmedarbeideren. Forskuddsrapporten må ledsages av originalene til dokumenter som bekrefter disse utgiftene, for eksempel kvitteringer, sjekker, reisedokumenter, reisebilletter. Deretter må regnskapsføreren til foretaket sjekke den tiltenkte bruken av midlene som brukes, og justere det totale beløpet.

Trinn 3

Godta ubrukte kontanter hos kassereren av den rapporterende personen. Slike midler forblir som et resultat av overskuddet av beløpene som er utstedt på forhånd over de rapporterende enhetens faktiske kostnader. Aksept av slike midler i foretakets kontantkontor utføres i henhold til en innkommende kontantordre, som må signeres av regnskapsfører og kassereren, samt sertifiseres med kontantstempel. Innkommende kontantordre trekkes opp i ett eksemplar, og registreres deretter i regnskapsbok for kvitteringer og debetordre fra bedriften. En slik kontantordre blir liggende hos foretakets regnskapsfører, og den ansvarlige personen får en kvittering for innføring av ubrukte midler. For denne operasjonen må selskapets regnskapsfører foreta en regnskapsføring: Debet 50 "Kasserere" - Kreditt 50 "Oppgjør med ansvarlige personer" for mengden ubrukte midler fra den ansvarlige personen.

Anbefalt: