Hva Gjør En Metodolog I Barnehagen

Innholdsfortegnelse:

Hva Gjør En Metodolog I Barnehagen
Hva Gjør En Metodolog I Barnehagen

Video: Hva Gjør En Metodolog I Barnehagen

Video: Hva Gjør En Metodolog I Barnehagen
Video: Barnehagestart - Tilvenning 2024, Kan
Anonim

En metodolog (tidligere seniorpedagog) i en barnehage er engasjert i administrativt arbeid sammen med hodet. Denne stillingen tilsvarer rektor på en skole. Metodologen er høyre hånd til barnehagelederen.

Hva gjør en metodolog i barnehagen
Hva gjør en metodolog i barnehagen

Førstestyrmann

En metodolog i barnehagen har tilsyn med pedagogisk arbeid. Hans oppgaver inkluderer å overvåke arbeidet til lærere og andre lærere (musikksjef, logoped, psykolog), sjekke planer for pedagogisk arbeid, planlegge klasser, nødvendig og obligatorisk. Klargjøring av klasser. Deltar også på disse klassene, analyserer dem.

Henvisningen til barnehagemetodologen inkluderer arbeid med unge spesialister som har kommet til førskoleinstitusjonen. Metodologen er forpliktet til å gi den unge læreren hjelp i begynnelsen av arbeidet for å hjelpe til med å organisere arbeidet med barn.

Selv om det skal sies at hovedfunksjonen til en moderne barnehagemetodolog på ingen måte er en kontrollerende, men fremfor alt en regi. Dette skal manifestere seg både i arbeid med erfarne lærere og med unge lærere. Metodologen er forpliktet til å gjøre oppmerksom på førskolelærere alle innovasjoner innen utdanning generelt, og spesielt førskole, for å avklare uforståelige punkter, for å utføre individuelt arbeid med lærere.

Hvem samhandler metodologen med

En metodolog jobber i en barnehage i nær tilknytning til en lærer-psykolog, for eksempel diagnostiserer de sammen kunnskap, ferdigheter og evner til elever i forskjellige aldre. I kontakt med helsesøster gir metodologen den nødvendige og tilstrekkelige psykologiske og pedagogiske belastningen for hvert barn separat.

Sammen med hodet organiserer metodologen pedagogiske råd ved institusjonen, rekrutterer årlig grupper av elever, utstyrer pedagogiske grupper med nødvendige møbler og leker.

Barnehagemetodologen deltar og analyserer ikke bare timene som lærerne har med barn, men gjennomfører dem også når det gjelder overføring av erfaringer. Ofte er barnehagelæreren involvert i å jobbe med foreldrene, for eksempel å holde foreldremøter med dem sammen med hodet eller uavhengig.

Under lederens fravær er metodologen ansvarlig for å administrere barnehagen.

Metodologens arbeidsplass er et metodekontor, der lærere kan søke om relevant litteratur og råd.

Dermed er ansvaret til en metodist veldig bredt. Stort sett erfarne lærere som har bevist seg godt fra et profesjonelt synspunkt, blir utnevnt til denne stillingen.

Anbefalt: