Hvor Mye Betaler De På Fødselspermisjon

Innholdsfortegnelse:

Hvor Mye Betaler De På Fødselspermisjon
Hvor Mye Betaler De På Fødselspermisjon

Video: Hvor Mye Betaler De På Fødselspermisjon

Video: Hvor Mye Betaler De På Fødselspermisjon
Video: Så mye er nordmenn villige til å betale for en utepils 2024, April
Anonim

Blivende mødre må på forhånd finne ut hvem og hvordan de skal betale fordelene hennes under fødselspermisjon. Ikke mindre viktig er spørsmålet om hvilke beløp som skyldes henne i henhold til gjeldende lovgivning. For at samtalen med arbeidsgiveren skal være materiell og begrunnet, bør det tas i betraktning at alle sosiale fordeler til kvinnen utbetales av organisasjonen der hun jobber, og deretter refunderer FSS selskapet for beløpet til disse fordelene.

Hvor mye betaler de på fødselspermisjon
Hvor mye betaler de på fødselspermisjon

Russisk lovgivning er i stadig endring, og reglene for beregning av fordeler er ikke noe unntak. Det gjøres endringer og endringer i dem årlig, så ikke alle regnskapsførere vil umiddelbart kunne svare på spørsmålet om hvor mye en kvinne i fødselspermisjon vil få betalt. I mellomtiden garanterer staten mødre med små barn en hel haug med forskjellige slags fordeler. Det er nødvendig å kjenne listen og periodiseringen i det minste for å forstå tydelig hvilke betalinger som forfaller i hvert tilfelle, og hvilken verdi de har.

Hvilke fordeler har unge mødre?

Først og fremst er det nødvendig å forstå at begrepet "fødselspermisjon" er fraværende i nasjonal lovgivning. Dette - veldig vanlig - uttrykk refererer vanligvis til en kvinnes foreldrepermisjon under 3 år. Slik permisjon begynner dagen etter at sykefraværet for graviditet og fødsel avsluttes. I praksis betyr dette at en mors fødselspermisjon vanligvis begynner rundt den tiden babyen hennes er 2,5 måneder gammel.

Etter fødselen av en baby kan en kvinne motta flere utbetalinger:

- et engangsbeløp for fødselen av et barn;

- månedlig godtgjørelse for å ta vare på et barn til det fyller 1, 5 år;

- en månedlig kompensasjonsutbetaling ved foreldrepermisjon for et barn under 3 år.

Hva er fordelene?

Med den første betalingen er alt mer eller mindre klart: mengden av et engangsbeløp ved fødselen av et barn er fast. Den indekseres årlig, for eksempel i 2014 er kvoten 13 741 rubler. 99 kopekk Derfor har de fleste regnskapsførere ikke problemer med å beregne og betale.

Du kan få barnebidrag etter at du har fødselsattest. Vær oppmerksom på at fristen for å søke om penger er begrenset til 6 måneder etter levering. Hvis moren ikke søker om utbetaling av fordeler før babyen er seks måneder gammel, mister hun retten til å motta den.

Ved beregning og betaling av andre godtgjørelse kan noen regnskapsførere ha en rekke vanskeligheter. I henhold til gjeldende lovgivning er den månedlige godtgjørelsen for omsorg for et barn under 1, 5 år 40% av gjennomsnittsinntekten i 2 år før mors fødselspermisjon. Den øvre grensen for kvoten i 2014 er begrenset til 17 965 rubler. per måned, så det er ekstremt ulønnsomt for kvinner som mottok høye lønninger tidligere å sitte på ferie.

Den tredje godtgjørelsen er en relikvie fra den "dashing 90s" -tiden, da det ble vedtatt alle slags lover som var rettet mot sosial støtte for visse befolkningssegmenter, men betalingen for disse dokumentene var liten. Mengden av den månedlige kompensasjonsutbetalingen har ikke endret seg siden 1996, og i dag er den 50 rubler.

Anbefalt: